200
Το ναρκόπλοιο ΝΟΚΑ στο λιμάνι του Ηρακλείου | YouTube

Αθώοι λόγω αμφιβολιών και οι 11 για τα «ναρκωτικά των τζιχαντιστών» στο «ΝΟΚΑ»

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2020, 16:30
Το ναρκόπλοιο ΝΟΚΑ στο λιμάνι του Ηρακλείου
|YouTube

Αθώοι λόγω αμφιβολιών και οι 11 για τα «ναρκωτικά των τζιχαντιστών» στο «ΝΟΚΑ»

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2020, 16:30

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης και οι 11 κατηγορούμενοι της υπόθεσης με το ναρκόπλοιο «ΝΟΚΑ», το οποίο είχε εντοπιστεί στο λιμάνι του Ηρακλείου να μεταφέρει 3.127.360 παραισθησιογόνα χάπια Captagon, γνωστών και ως «το ναρκωτικό των τζιχαντιστών»

Σύμφωνα με το δικαστήριο, δεν προέκυψαν επαρκή στοιχεία που να αποδεικνύουν πως οι 11 – όλοι μέλη του πληρώματος του «ΝΟΚΑ» – γνώριζαν το είδος του φορτίου του πλοίου.

Στο άκουσμα της απόφασης, οι κατηγορούμενοι ξέσπασαν σε κλάματα, καθώς και στις απολογίες τους είχαν υποστηρίξει ότι δεν γνώριζαν απολύτως τίποτα για το «εμπορευμα» που μετέφερε το καράβι από τη Λαττάκεια.

Τον Δεκέμβριο του 2018 το Λιμενικό είχε εντοπίσει το εμπόρευμα αξίας τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ στο πλοίο που είχε αναχωρήσει από τη Λαττάκεια της Συρίας με προορισμό τη Βεγγάζη Λιβύης.

Το φορτίο που βρέθηκε σε κοντέινερ που μετέφερε το πλοίο ήταν κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα) 6 τόνων 51 κιλών και 700 γραμμαρίων καθώς και 3.127.360 χάπια Captagon.

Τότε, οι λιμενικές αρχές είχαν τονίσει ότι το συγκεκριμένο φορτίο των ναρκωτικών ουσιών μπορεί να είχε προορισμό τη Λιβύη ωστόσο μέρος του θα κατέληγε τμηματικά σε ευρωπαϊκές χώρες.

Το ενδεκαμελές πλήρωμα του πλοίου, δέκα Σύροι και ένας Ινδός, είχαν αρνηθεί εξαρχής ότι γνώριζαν τη μεταφορά του παράνομου φορτίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...