439
Η γερμανική εφημερίδα «βλέπει» ύπουλο σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για να πείσει τους γερμανούς τουρίστες να έρθουν στη χώρα μας |

Αθλιότητα της γερμανικής Nordwest: Οι Ελληνες λένε ψέματα για τον κορονοϊό για να προσελκύσουν τουρίστες

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2020, 11:35
Η γερμανική εφημερίδα «βλέπει» ύπουλο σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για να πείσει τους γερμανούς τουρίστες να έρθουν στη χώρα μας
|

Αθλιότητα της γερμανικής Nordwest: Οι Ελληνες λένε ψέματα για τον κορονοϊό για να προσελκύσουν τουρίστες

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2020, 11:35

Δυστυχώς τα διεθνή ΜΜΕ δεν έχουν μόνο ύμνους για το πώς τα κατάφερε η χώρα μας με τον κορονοϊό. Υπάρχουν και μερικά συκοφαντικά δημοσιεύματα… Ετσι, η γερμανική επαρχιακή εφημερίδα Nordwest φτάνει στο σημείο να κατηγορήσει την ελληνική κυβέρνηση για ανευθυνότητα απέναντι στους (όποιους) τουρίστες αποφασίσουν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα, κάνοντας μάλιστα λόγο για «εξωραϊσμένη πραγματικότητα» όσον αφορά την κατάσταση με τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας!

Ο Μητσοτάκης, ο Τσιόδρας και οι υπόλοιποι ενεργούν με το σκεπτικό «χωρίς τεστ δεν υπάρχουν και κρούσματα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σχετικό άρθρο (δείτε ολόκληρο εδώ) το οποίο θα περνούσε απαρατήρητο αν δεν φρόντισε να αναδείξει και η Deutsche Welle,–μολονότι είναι ένα άρθρο που καταφανώς αγνοεί το θεμελιώδες και τους μόνους αριθμούς που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης: τους σχετικά λίγους νεκρούς που θρηνεί η χώρα μας και τους ακόμη λιγότερους διασωληνωμένους, αριθμός που βαίνει σταθερά μειούμενος.

«Οι αριθμοί έχουν πολύ μικρή σχέση με την πραγματικότητα. Ο λόγος: μέχρι τις 26 Απριλίου, ακριβώς 60 ημέρες μετά το πρώτο διαπιστωμένο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα, είχαν διενεργηθεί 64.608 εργαστηριακά τεστ. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 1.000 τεστ την ημέρα. Είναι γελοία χαμηλό», ισχυρίζεται στο άρθρο του ο ανταποκριτής της γερμανικής εφημερίδας και συμπληρώνει:

«Ακόμη είναι άγνωστο πόσα τεστ έγιναν περισσότερες φορές σε έναν άνθρωπο. Η Ελλάδα στον τομέα του κορονοϊού δεν έχει δυνατότητες για τεστ», επιμένει.

H Nordwest στον λίβελό της, κάνει όμως και ένα βήμα παραπάνω στην επίθεση αυτή εμπάθειας προς την Ελλάδα.  Πίσω από όλα αυτά, υποστηρίζει, κρύβεται «ένας πολύ σκληρός υπολογισμός. Σε αυτόν όμως όμως ελλοχεύουν και οι κίνδυνοι – μεταξύ άλλων και για τουρίστες που προσελκύονται με ανέντιμο τρόπο».

Αφού επαναλαμβάνει ότι ο πραγματικός αριθμός κρουσμάτων είναι πολύ υψηλότερος σε σύγκριση με τις χώρες που κάνουν πολλά τεστ, φθάνει στη διαπίστωση όλα αυτά υπαγορεύονται από μία απέλπιδα προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών!

«Πραγματικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ξεκινήσει να παρουσιάζει την Ελλάδα σαν έναν ιδανικό τουριστικό προορισμό για ξένους τουρίστες. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης, δεν παύει να διαλαλεί πως ‘η Ελλάδα θα είναι ο μεγάλος κερδισμένος της κρίσης στη φετινή τουριστική χρονιά’», περιγράφει.

«Συμπέρασμα: καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη δεν εξαρτάται τόσο πολύ από τον τουρισμό όσο η Ελλάδα. Εάν δεν έρχονταν οι τουρίστες, οι οικονομικές συνέπειες για την Ελλάδα θα ήταν καταστροφικές. Μόλις η Ελλάδα είχε αρχίσει να ανακάμπτει. Αυτό για την Ελλάδα, τη βασίλισσα του χρέους στην Ευρώπη, είναι ένα σκληρό χτύπημα», καταλήγει η Nordwest κλιμακώνοντας την επίθεσή της με πλήθος χαρακτηρισμών και χιλιοειπωμένων κοινοτοπιών για την Ελλάδα:

«Με τον ελληνικό μύθο για θριάμβους ενάντια στον κορονοϊό θέλουν τώρα οι εξυπνάκηδες στην Αθήνα να σώσουν προφανώς ό,τι ακόμα σώζεται. Εάν κάτι τέτοιο είναι ανεύθυνο απέναντι στους τουρίστες, λίγο φαίνεται να τους νοιάζει».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...