188
Ο πρόεδρος του ΠΙΣ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος σε εμφάνισή του σε συνέδριο για την Covid-19 τον περασμένο Ιούλιο | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Αθ. Εξαδάκτυλος: Ο πρόεδρος του ΠΙΣ για την επιστράτευση των 206 ιδιωτών γιατρών

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2021, 10:13
Ο πρόεδρος του ΠΙΣ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος σε εμφάνισή του σε συνέδριο για την Covid-19 τον περασμένο Ιούλιο
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Αθ. Εξαδάκτυλος: Ο πρόεδρος του ΠΙΣ για την επιστράτευση των 206 ιδιωτών γιατρών

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2021, 10:13

«Τις δύσκολες αυτές ώρες που διανύει η χώρα μας λόγω της πανδημίας, πρέπει όλοι μας να πράξουμε το καθήκον μας χωρίς δεύτερη σκέψη και να συνδράμουμε με όποιο τρόπο μπορούμε στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης», δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, με αφορμή την επίταξη των υπηρεσιών 206 ιδιωτών ιατρών.

Της δήλωσης Εξαδάκτυλου είχε προηγηθεί η ηχηρή διαφωνία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΠΙΣ περί αδιέξοδης στάσης του υπουργείου Υγείας.

Στη δική του ανακοίνωση, ο ΙΣΑ επισήμαινε ότι το τελευταίο δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τον ΠΙΣ είναι απόφαση του ΔΣ του ΠΙΣ και δεν έχει έγκριση της Ολομέλειας των προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων και κατά συνέπεια του ΙΣΑ.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του ΠΙΣ στην οποία αναφερόταν –μεταξύ άλλων– ότι «η στάση του υπουργείου Υγείας οδήγησε σε αδιέξοδο τη συνάντηση που είχε το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και των προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου».

Σε πρώτη φάση, η επίταξη ιατρικών υπηρεσιών αφορά 206 ιατρούς με ειδικότητες Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Γενικής Ιατρικής και έχει ισχύ έναν μήνα.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...