227
Είχαν το δικαίωμα οι αστυνομικοί να χρησιμοποιήσουν το δάχτυλο ενός νεκρού; | Shutterstock

Αστυνομικοί χρησιμοποίησαν το δάχτυλο νεκρού για να ξεκλειδώσουν το κινητό του

Protagon Team Protagon Team 25 Απριλίου 2018, 12:45
Είχαν το δικαίωμα οι αστυνομικοί να χρησιμοποιήσουν το δάχτυλο ενός νεκρού;
|Shutterstock

Αστυνομικοί χρησιμοποίησαν το δάχτυλο νεκρού για να ξεκλειδώσουν το κινητό του

Protagon Team Protagon Team 25 Απριλίου 2018, 12:45

Εναν ομολογουμένως «μακάβριο τρόπο» για να ξεκλειδώσουν το κινητό ενός νεκρού άνδρα σκέφτηκαν δύο αστυνομικοί στη Φλόριντα. Οι αστυνομικοί που δέχονται έντονες επικρίσεις από τους συγγενείς του νεκρού υπόπτου χρησιμοποίησαν το δάχτυλο του για να ξεκλειδώσουν το κινητό του, αρκετές ώρες αφότου ο άνδρας είχε αφήσει την τελευταία του πνοή.

Οι ντετέκτιβ φέρονται να μπήκαν σε γραφείο τελετών σε μια προσπάθεια να ξεκλειδώσουν το smartphone του νεκρού, χρησιμοποιώντας το παγωμένο δάκτυλό του. Ο Λάινους Φίλιπ σκοτώθηκε στις 23 Μαρτίου στο Λάργκο, καθώς προσπαθούσε να ξεφύγει από την αστυνομία σε ένα βενζινάδικο.

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, ο Φίλιπ δεν δίστασε να σύρει με το αυτοκίνητό του έναν αστυνομικό που επιχείρησε να επιβιβαστεί σε αυτό, χάνοντας τελικά ο ίδιος τη ζωή του. Όπως υποστηρίζουν οι συγγενείς του Φίλιπ, όταν η σορός του 30χρονου παραδόθηκε στο γραφείο τελετών Sylvan Abbey, δύο αστυνομικοί ξεκλείδωσαν το κινητό του εκλιπόντος χρησιμοποιώντας το δάχτυλό του.

Η σύντροφός του, όπως είναι λογικό, παρουσιάστηκε εξαγριωμένη σε εκπομπή του ABC Action News. «Είναι φρικτό. Επιτρέπεται να βγάλουν έναν νεκρό από τον θάλαμο ψύξης και να το κάνουν αυτό;», αναρωτήθηκε μιλώντας στην κάμερα. Αρκετοί νομικοί αναλυτές πάντως, υποστηρίζουν πως αυτό που έκαναν οι αστυνομικοί δεν ήταν παράνομο, δεδομένου του ενοχοποιητικού ιστορικού του Φιλίπ.

Άλλωστε οι αστυνομικές αρχές χρησιμοποιούν συστηματικά τα δάκτυλα θυμάτων από υπερβολική δόση ναρκωτικών για να ξεκλειδώσουν τα κινητά τους, σε μία προσπάθεια να εντοπίσουν μεσάζοντες και εμπόρους ναρκωτικών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...