195
Απο τις μακέτες... στην πράξη | Lamda Development

Αρχίζουν (επιτέλους) τα έργα στο Ελληνικό

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2020, 17:21
Απο τις μακέτες... στην πράξη
|Lamda Development

Αρχίζουν (επιτέλους) τα έργα στο Ελληνικό

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2020, 17:21

Επιτέλους μπουλντόζες στο Ελληνικό! Μετά και τη θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων για την εφαρμογή του άρθρου 67 του ν. 4663/2020 (ΦΕΚ Α 30) εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά και την κατεδάφιση κτισμάτων, εγκαταστάσεων, συνοδών υποστηρικτικών δομών και κατασκευών διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου, ξεπεράστηκαν και τα τελευταία εμπόδια για την έναρξη των εργασιών στον χώρο του πρώην αεροδρομίου.

Η  γνωμοδότηση του Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων ουσιαστικά ταυτίστηκε με την αντίστοιχη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου που ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, βάζοντας και τυπικά τέλος σε όποιες εκκρεμότητες απέμεναν μεταξύ υπουργείου Πολιτισμού και ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.

«Με τη σημερινή θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων, η οποία έπεται της, επίσης, ομόφωνης γνωμοδότησης για το ίδιο θέμα του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού υποστηρίζει την εργώδη προσπάθεια του Υπουργείου Ανάπτυξης να επισπεύσει τις εργασίες στο Ελληνικό», ανέφερε στη σχετική δήλωσή της η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

«Οι έκτακτες συνθήκες, στις οποίες ζούμε, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη καλών ειδήσεων για την οικονομία της χώρας μας», πρόσθεσε η υπουργός και πλέον «η έγκριση από τα ανώτατα γνωμοδοτικά όργανα του ΥΠΠΟΑ των διαπιστωτικών πράξεων, επιτρέπει την έναρξη άμεσων εργασιών στο πεδίο που θα δώσει ανάσα στην επανεκκίνηση της οικονομίας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...