208
| INTIMEnews / INTIMEsports

Αρχίζει ξανά η δίκη της ΧΑ – Στο εδώλιο πέντε για την επίθεση στους αιγύπτιους ψαράδες

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2019, 11:44

Αρχίζει ξανά η δίκη της ΧΑ – Στο εδώλιο πέντε για την επίθεση στους αιγύπτιους ψαράδες

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2019, 11:44

Με απολογίες πέντε κατηγορούμενων για τη δολοφονική επίθεση κατά αιγύπτιων αλιεργατών στο Πέραμα τον Ιούνιο του 2012 συνεχίζεται εκ νέου, σήμερα Δευτέρα, η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Στο δικαστήριο είχε καταθέσει ο Αιγύπτιος Εμπάρακ Αμπουζίντ, ένα από τα θύματα της επίθεσης που δέχτηκε, μαζί με άλλους εργάτες, επίθεση από 17-18 χρυσαυγίτες.

«Αν ήξεραν ότι είμαι ζωντανός, δεν θα με άφηναν. Πίστεψαν ότι με σκότωσαν και γι’ αυτό έφυγαν» είχε πει.

Η επίθεση προκάλεσε στον εργάτη σοβαρά προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούν ως σήμερα. Τόνισε δε στο δικαστήριο ότι πολλές φορές αισθάνεται «πεθαμένος» μετά την επίθεση, καθώς έχει αδυναμία να εργάζεται καθημερινά.

Επειτα από την υπόθεση στο Πέραμα, στο δικαστήριο θα απολογηθούν κατηγορούμενοι για την επίθεση σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στις 12 Σεπτεμβρίου 2013, λίγα μέτρα μακριά από την πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος.

Οι δράστες, που φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, τραυμάτισαν εννέα συνδικαλιστές.

Μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος και αυτών των απολογιών, η δίκη θα περάσει στις απολογίες για την κατηγορία περί εγκληματικής οργάνωσης που αντιμετωπίζουν και οι 18 πρώην βουλευτές της ΧΑ (Μιχαλιολιάκος, Παππάς, Κασιδιάρης, Λαγός, Ηλιόπουλος και άλλοι).

Οσον αφορά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, σύμφωνα με τα «Νέα», οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για την άνοιξη του 2020, όταν θα είμαστε πέντε χρόνια από την έναρξη της δίκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...