331
Το Πεντάγωνο δηλώνει το αυτονόητο για τον ρόλο του νέου προέδρου Τζο Μπάιντεν | CreativeProtagon

«Αρχιστράτηγός μας από τις 20 Ιανουαρίου ο Τζο Μπάιντεν»

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2021, 19:46
Το Πεντάγωνο δηλώνει το αυτονόητο για τον ρόλο του νέου προέδρου Τζο Μπάιντεν
|CreativeProtagon

«Αρχιστράτηγός μας από τις 20 Ιανουαρίου ο Τζο Μπάιντεν»

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2021, 19:46

Με επιστολή τους, οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων καταδίκασαν τα επεισόδια στο Καπιτώλιο, χαρακτηρίζοντας την εισβολή του όχλου ως «μία ευθεία βολή» κατά του Κογκρέσου και της συνταγματικής τάξης και επικύρωσαν με τον δικό τους τρόπο την ανακήρυξη του Τζο Μπάιντεν σε αρχιστράτηγο των ενόπλων δυνάμεων από τις 20 Ιανουαρίου.

«Θρηνούμε τους θανάτους των δύο αστυνομικών του Καπιτωλίου και όσων άλλων που συνδέονται με αυτά τα πρωτοφανή γεγονότα», αναφέρουν στην επιστολή, σύμφωνα με την Washington Post.

Επισημαίνουν ότι όσα συνέβησαν μέσα στο κτίριο παραβίασαν το κράτος δικαίου και ότι τα δικαιώματα στην ελευθερία του λόγου και της συγκέντρωσης «δεν δίνουν σε κανέναν το δικαίωμα να καταφύγει στη βία, την προδοσία και την εξέγερση».

Οι ανώτατοι στρατιωτικοί επανέλαβαν ότι οι ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν να υπακούουν στις νόμιμες διαταγές της πολιτικής ηγεσίας και θα προστατεύουν το αμερικανικό Σύνταγμα εναντίον εσωτερικών και εξωτερικών εχθρών, ενώ παράλληλα θα στηρίζουν τις πολιτικές αρχές στην προσπάθειά τους να προστατέψουν ζωές και περιουσίες και να εξασφαλίσουν τη δημόσια ασφάλεια όπως ορίζει ο νόμος.

Οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων καλούν το στράτευμα να αντιπροσωπεύει τα ιδανικά του έθνους. «Ως μέλη των Σωμάτων πρέπει να εκπροσωπούμε τις αξίες και τα ιδανικά του έθνους. Στηρίζουμε και υπερασπιζόμαστε το Σύνταγμα. Οποιαδήποτε απόπειρα να παρεμποδιστεί η συνταγματική διαδικασία δεν είναι μόνο ενάντια στις παραδόσεις μας, τις αξίες μας και τους όρκους μας, είναι ενάντια στον νόμο. Στους άντρες και τις γυναίκες που υπηρετούν και φυλάσσουν τη χώρα, λέμε: να είστε έτοιμοι, να έχετε τα μάτια στραμμένα στον ορίζοντα και να παραμείνετε συγκεντρωμένοι στην αποστολή σας. Τιμούμε τις άοκνες προσπάθειές σας για την προστασία όλων των Αμερικανών», καταλήγουν.

Οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων είναι: ο στρατηγός Μάικ Μάιλι (αρχηγός ΓΕΕΘΑ), ο πτέραρχος Τζον Χάιτεν (υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ), ο στρατηγός Τζέιμς ΜακΚόνβιλ, αρχηγός Στρατού, ο στρατηγός Ντέιβιντ Μπέργκερ, αρχηγός των Πεζοναυτών, ο ναύαρχος Μάικλ Γκίλντεϊ, αρχηγός Ναυτικών Επιχειρήσεων, ο πτέραρχος Τσαρλς Μπράουν Τζούνιορ, αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας, ο πτέραρχος Τζον Ρέιμοντ, αρχηγός Διαστημικών Επιχειρήσεων και ο στρατηγός Ντάνιελ Χόκανσον, αρχηγός της Εθνοφρουράς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...