550
Οι ολλανδοί τουρίστες στο ξενοδοχείο: Η θάλασσα απέχει μόλις 10 μέτρα από το μπαλκόνι τους, αλλά δεν επιτρέπεται να την πλησιάσουν | REUTERS/Louiza Vradi

Αρχισε το «πείραμα» της Ρόδου: 189 ολλανδοί τουρίστες εσώκλειστοι σε μεγάλο ξενοδοχείο

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2021, 14:23
Οι ολλανδοί τουρίστες στο ξενοδοχείο: Η θάλασσα απέχει μόλις 10 μέτρα από το μπαλκόνι τους, αλλά δεν επιτρέπεται να την πλησιάσουν
|REUTERS/Louiza Vradi

Αρχισε το «πείραμα» της Ρόδου: 189 ολλανδοί τουρίστες εσώκλειστοι σε μεγάλο ξενοδοχείο

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2021, 14:23

Οκτώ ημέρες διακοπές στη Ρόδο είναι όνειρο για αμέτρητους ξένους τουρίστες. Ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα βλέπουν τη θάλασσα στα 10 μέτρα από τα δωμάτιά τους, αλλά δεν θα μπορούν να την πλησιάσουν. Κι όμως, 189 ολλανδοί τουρίστες συμφώνησαν να έρθουν στο Νησί των Ιπποτών υπό αυστηρούς όρους, για να συμμετέχουν στο πρώτο μεγάλο πείραμα της νέας τουριστικής σεζόν –της δεύτερης την εποχή της πανδημίας– στην Ευρώπη.

Αλλοι 25.000 Ολλανδοί που έκαναν αίτηση συμμετοχής, στο πρόγραμμα της κυβέρνησής τους, δεν χωρούσαν στο αεροπλάνο…

«Αυτό δείχνει τη μεγάλη ανάγκη να ξεφύγουν, έχουν ήδη κουραστεί, δεν έχουμε κουραστεί μόνο εμείς οι Ελληνες. Αυτό που πουλάει η Ελλάδα, το πουλάει καλά. Αλλά για να πετύχουμε το καλοκαίρι επανεκκίνηση της οικονομίας, πρέπει όλοι να προσέξουμε», δήλωσε ο αντιδήμαρχος της Ρόδου, Κωνσταντίνος Ταρασλιάς.

Οι 189 έφτασαν τη Δευτέρα στη Ρόδο και πήγαν κατευθείαν στο ξενοδοχείο. Ο εγκλεισμός σε ένα πεντάστερο συγκρότημα, όσο και πολυτελές να είναι, δεν είναι φυσικά το τουριστικό προϊόν που προσφέρει η χώρα μας. Αλλά σε κάθε περίπτωση, είναι μια διαφήμιση και δείχνει πόση απήχηση έχει το brand Ελλάδα στην Ευρώπη.

Οι Ολλανδοί φτάνουν στο ξενοδοχείο
Μια σκηνή που σχεδόν είχαμε ξεχάσει: Τουρίστες να περιμένουν τις αποσκευές τους στους ιμάντες του αεροδρομίου «Διαγόρας» στη Ρόδο (REUTERS/Louiza Vradi)

Στο αεροδρόμιο «Διαγόρας», τους τουρίστες περίμεναν επτά λεωφορεία, τα οποία νωρίτερα είχαν απολυμανθεί, και αναχωρούσαν ανά 27 άτομα ανά τέταρτο για το ξενοδοχείο, ώστε να αποφευχθεί συνωστισμός.

Τόσο οι ίδιοι όσο και οι συνοδοί τους θα παραμείνουν στο ξενοδοχείο ως τη Δευτέρα 19 Απριλίου και στο διάστημα αυτό θα μπορούν να κινούνται ελεύθερα μόνο στους κοινόχρηστους χώρους, με το ενδεχόμενο οργάνωσης και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων μικρής κλίμακας. Επίσης, και το προσωπικό που θα τους εξυπηρετήσει θα παραμείνει στο ξενοδοχείο όλο αυτό το διάστημα και θα υποβάλλεται τακτικά σε rapid test.

Οι επισκέπτες δεν επιτρέπεται να βγουν από το ξενοδοχείο σε καμία περίπτωση. Θα αρκεστούν στη μεγάλη πισίνα, τα εστιατόρια και τις εγκαταστάσεις του. Κανένας άλλος δεν διαμένει στο ξενοδοχείο αυτές τις ημέρες.

Οι Ολλανδοί υποβλήθηκαν σε δύο τεστ πριν ταξιδέψουν, ένα μοριακό, τρεις ημέρες πριν, και ένα rapid, πριν από την αναχώρηση. Μόνο με τα δύο αρνητικά τεστ μπορούσαν να μπουν στο αεροπλάνο. Το ίδιο θα συμβεί και όταν επιστρέψουν στην πατρίδα τους, όπου θα παραμείνουν σε καραντίνα για 10 ημέρες.

Το πείραμα της Ρόδου παρακολουθείται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τον διεθνή Τύπο. Χαρακτηριστικό το μεγάλο ρεπορτάζ του Guardian, που αναφέρει ότι οι συμμετέχοντες πλήρωσαν 400 ευρώ για τις διακοπές τους και ότι προτιμούν, έστω και με αυτές τις συνθήκες, να βρίσκονται στην Ρόδο, όπου «τουλάχιστον έχουν πισίνα και ανοιχτό μπαρ».

Κάποιοι τουρίστες, που μίλησαν στην ΕΡΤ, είπαν, «ήρθαμε στον τόπο του ούζου και θα το διασκεδάσουμε».

Το πείραμα της Ρόδου, σε συνεργασία με την ολλανδική κυβέρνηση, αποτελεί το εφαλτήριο για την επανεκκίνηση του τουρισμού στην Ελλάδα.

Αποψη του ξενοδοχείου και της πισίνας.

«Παρά το γεγονός ότι αυτό το είδος διακοπών δεν είναι αυτό που επιθυμούμε εμείς στους τουριστικούς προορισμούς… ωστόσο σηματοδοτεί κάτι», είπε ο αντιδήμαρχος του νησιού, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Σηματοδοτεί ότι ο τουρισμός πρέπει να ξεκινήσει. Σηματοδοτεί ακόμη ότι και οι Ευρωπαίοι ανησυχούν πολύ και για τα πρακτορεία τους και για τις αεροπορικές εταιρείες… δεν είμαστε μόνο εμείς», σημείωσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...