550
Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. συνέστησε ιδιαίτερη ροσοχή στις διακοπές, εστιάζοντας στην προστασία που προσφέρει η μάσκα | SOOC

Αρχισε η πίεση στο ΕΣΥ – Σαρηγιάννης: Κορύφωση μέσα Ιουλίου με 24.000 κρούσματα

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2022, 10:08
Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. συνέστησε ιδιαίτερη ροσοχή στις διακοπές, εστιάζοντας στην προστασία που προσφέρει η μάσκα
|SOOC

Αρχισε η πίεση στο ΕΣΥ – Σαρηγιάννης: Κορύφωση μέσα Ιουλίου με 24.000 κρούσματα

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2022, 10:08

Αισθητά είναι ήδη τα πρώτα σημάδια πίεσης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας εξαιτίας της έξαρσης που παρουσιάζουν τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας,  με την κορύφωση του νέου κύματος να αναμένεται περί τις 16 με 17 Ιουλίου, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Οπως είπε ο καθηγητής σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας, τα ημερήσια κρούσματα υπολογίζεται ότι θα φτάσουν τις 24.000, με παράλληλη  αύξηση και στους «σκληρούς» δέικτες της πανδημίας.

«Θα φτάσουμε λίγο πάνω από τους 200 διασωληνομένους, αργότερα στο τέλος του Ιουλίου. Αντίστοιχα οι θάνατοι περιμένουμε να αυξηθούν κι αυτοί φτάνοντας τους 27-28 μέσοσταθμικά , γύρω στις αρχές Αυγούστου», ανέφερε ο κ. Σαρηγιάννης, για να ακολουθήσει η φάση αποκλιμάκωσης.

Αν καταστεί δυνατό να «δαμαστεί» μέσα στον Αύγουστο η πανδημία, τότε ο Σεπτέμβριος θα είναι καλύτερος, ήταν η  εκτίμηση του καθηγητή. Για να διασφαλιστεί κάτι τέτοιο, πρότεινε τη λήψη ορισμένων μέτρων όπως την επιβολή υποχρεωτικού τεστ για τους εργαζομένους. «Να μην φοβηθεί η Πολιτεία να βάλει υποχρεωτικότητα σε τεστ των εργαζομένων και βεβαίως μάσκα σε όσους εργάζονται σε χώρο όπου υπάρχει συνωστισμός», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Αρχισε να πιέζεται στο ΕΣΥ

«Αυτή την εβδομάδα το ΕΣΥ πιέστηκε. Τα κρεβάτια non covid αρχίσαμε να τα κάνουμε covid. Αυξάνεται σε κάθε νοσοκομείο ο αριθμός των κλινών covid. Δεν είναι τόσο απλά όσο τα νομίζουν όλοι», δήλωσε από την πλευρά της η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Η κυρία Παγώνη συνέστησε ιδιαίτερη ροσοχή στις διακοπές, εστιάζοντας στην προστασία που προσφέρει η μάσκα. «Να μην ξεχάσουμε τη μάσκα. Να είναι μέσα στη βαλίτσα μας και την τσάντα μας. Σώζει ζωές», επανέλαβε.

Εκστρατεία ενημέρωσης για τη μάσκα στα ΜΜΜ

Μία νέα ενημερωτική καμπάνια, που εστιάζει στην υποχρεωτικότητα χρήσης μάσκας στα αστικά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΕ), ξεκίνησε στους σταθμούς, τις στάσεις και τους συρμούς των Σταθερών Συγκοινωνιών (ΣΤΑΣΥ).

Η από κοινού πρωτοβουλία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του ΟΑΣΑ και της ΣΤΑΣΥ, έχει στόχο να «μεταφέρει» το μήνυμα της υποχρεωτικότητας, αλλά και της σημασίας χρήσης μάσκας στα ΜΜΜ στο επιβατικό κοινό, σε μία περίοδο μάλιστα που καταγράφεται αυξημένη χρήση των ΜΜΜ και από τους ξένους επισκέπτες της χώρας μας.

Με όχημα τα δικά της μέσα προβολής, η ΣΤΑΣΥ ενημερώνει τους επιβάτες πως η χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή ΚΝ95) ή εναλλακτικά διπλής μάσκας (χειρουργικής και υφασμάτινης) παραμένει υποχρεωτική στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αστικών συγκοινωνιών. Σε περίπτωση μη τήρησης των υγειονομικών μέτρων, επιβάλλεται από την ΕΛΑΣ διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων ευρώ.

Αυτή η πληροφορία μεταφέρεται, πλέον, στο επιβατικό κοινό στην ελληνική και αγγλική γλώσσα και αποτυπώνεται σε αυτοκόλλητα μεγάλων διαστάσεων στις αποβάθρες των σταθμών, επιδαπέδια αυτοκόλλητα πριν από τα μηχανήματα επικύρωσης εισιτηρίων, αφίσες και banners στα σταθμαρχεία, τους πίνακες ανακοινώσεων και τα εκδοτήρια εισιτηρίων, καθώς και αυτοκόλλητα σε όλες τις πόρτες των συρμών της ΣΤΑΣΥ. Παράλληλα, μέσω ηχητικών μηνυμάτων στους σταθμούς και τις στάσεις μετρό και τραμ, αλλά και εντός όλων των συρμών στα ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά και γαλλικά, υπενθυμίζεται στο επιβατικό κοινό η υποχρέωση χρήσης μάσκας κατά τις μετακινήσεις του.

H νέα ενημερωτική καμπάνια, σύμφωνα με ενημέρωση από τη ΣΤΑΣΥ, ήδη έχει αρχίσει να ξεδιπλώνεται στο μετρό και το τραμ και θα παραμείνει στον «αέρα» καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται σε σταθμούς του δικτύου που αποτελούν πύλες εισόδου και εξόδου επισκεπτών, όπως οι σταθμοί του αεροδρομίου και του Πειραιά, καθώς και σε σταθμούς με αυξημένη κίνηση τουριστών, όπως το Σύνταγμα, το Μοναστηράκι, το Πανεπιστήμιο, η Ομόνοια και η Ακρόπολη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News