226
Αμερικανοί πυροσβέστες στη Νέα Υόρκη χειροκροτούν γιατρούς και νοσηλευτές έξω από το νοσοκομείο Μάουντ Σινάι | Reuters

Αρχίατρος Αυστραλίας: Εως 10 εκατ. κρούσματα παγκοσμίως ο πραγματικός αριθμός

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2020, 10:39
Αμερικανοί πυροσβέστες στη Νέα Υόρκη χειροκροτούν γιατρούς και νοσηλευτές έξω από το νοσοκομείο Μάουντ Σινάι
|Reuters

Αρχίατρος Αυστραλίας: Εως 10 εκατ. κρούσματα παγκοσμίως ο πραγματικός αριθμός

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2020, 10:39

Εως και 10 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως μπορεί να έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής των ιατρικών υπηρεσιών της Αυστραλίας, καθώς καταγράφονται λιγότερα κρούσματα λόγω έλλειψης διαγνωστικών τεστ σε πολλές χώρες.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, έως το πρωί της Παρασκευής, τα κρούσματα νέου κορονοϊού ανέρχονταν σε 1,16 εκατομμύρια, αλλά ο αρχίατρος της Αυστραλίας σημείωσε ότι ο πραγματικός τους αριθμός παγκοσμίως μπορεί να είναι ακόμη και δεκαπλάσιος.

«Παγκοσμίως έχουμε καταγράψει ένα εκατ. κρούσματα. Ωστόσο πιστεύουμε ότι ο πραγματικός τους αριθμός είναι πέντε ή 10 φορές μεγαλύτερος», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Μπρένταν Μέρφι.

Τα ποσοστά θνησιμότητας διαφέρουν πάρα πολύ από χώρα σε χώρα, εξήγησε, πράγμα το οποίο τον κάνει να πιστεύει ότι πολλά κρούσματα δεν εντοπίζονται.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει ζητήσει από τις χώρες να αυξήσουν σημαντικά τον αριθμό των διαγνωστικών τεστ που κάνουν για τον νέο κορονοϊό, ενώ κάποιοι επικριτές έχουν επίσης επισημάνει διαφορές στον τρόπο που ορισμένες χώρες καταμετρούν τα κρούσματα του SARS-CoV-2.

Η Κίνα, όπου ξέσπασε η επιδημία του νέου κορονοϊού στα τέλη του περασμένου έτους, μόνον πρόσφατα άρχισε να καταμετρά τα ασυμπτωματικά κρούσματα του νέου κορονοϊού, προκαλώντας επικρίσεις από κάποιους διεθνείς ειδικούς.

Χωρίς να κατονομάσει χώρες, ο Μέρφι σημείωσε ότι δεν εμπιστεύεται άλλα στοιχεία πέραν αυτών της Αυστραλίας.

«Οι μόνοι αριθμοί τους οποίους εμπιστεύομαι απόλυτα είναι οι αυστραλιανοί αριθμοί, ειλικρινά», δήλωσε.

Η Αυστραλία έχει καταγράψει σχεδόν 5.350 κρούσματα και 28 θανάτους μέχρι στιγμής από την Covid-19.