297
|

Αρβελέρ υπέρ Μενδώνη: Πού στηρίζεται το δήθεν λαϊκό αίτημα παραίτησής της;

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2021, 16:36

Αρβελέρ υπέρ Μενδώνη: Πού στηρίζεται το δήθεν λαϊκό αίτημα παραίτησής της;

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2021, 16:36

Θέση υπέρ της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, στη σκιά των χειρισμών της τελευταίας στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, πήρε την Τρίτη η ακαδημαϊκός Ελένη Αρβελέρ.

Μολονότι η ίδια η υπουργός άκουσε την αν. κυβερνητική εκπρόσωπο να περιγράφει ως «ατυχείς» τους χαρακτηρισμούς που απέδωσε στον κ. Λιγνάδη στην περιβόητη πλέον συνέντευξη Τύπου της περασμένης Παρασκευής και τον υφυπουργώ παρά τω Πρωθυπουργώ να χαρακτηρίζει «λανθασμένη» την επιλογή του κ. Λιγνάδη για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, η κυρία Αρβελέρ εξέφρασε τη στήριξή της προς το πρόσωπο της κυρίας Μενδώνη.

Υπογράμμισε ότι όσον αφορά τις καταγγελίες για τον παραιτηθέντα διευθυντή της πρώτης Σκηνής της χώρας και η Πολιτεία αντέδρασε και η Δικαιοσύνη, όπως είπε, εργάζεται γρήγορα και ψύχραιμα για την κάθαρση.

Μάλιστα, στη δήλωσή της στο iefimerida.gr, η κυρία Αρβελέρ υπενθυμίζει ότι ο κ. Λιγνάδης είχε τυπικά τα προσόντα για να γίνει καλός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου προσθέτοντας:

«Πού, λοιπόν, στηρίζεται το δήθεν λαϊκό αίτημα παραίτησης της κυρίας Λίνας Μενδώνη, της υπουργού Πολιτισμού που ασκεί, κατά τη γνώμη μου, επαρκώς και επιτυχώς το πολυσχιδές έργο της;».

Ολόκληρη η δήλωση της Ελένης Αρβελέρ:

«Η κοινωνία μας σήμερα υποφέρει από το αποτρόπαιο. Και ευτυχώς η Πολιτεία αντέδρασε, ενώ η Δικαιοσύνη ήδη εργάζεται γρήγορα και ψύχραιμα για την κάθαρση.

»Γιατί όμως να μην παίρναμε υπ’ όψιν και την επαγγελματική εμβέλεια και να μιλάμε μόνο για ανοίκειες διαγωγές που δεν ήταν ούτε μπορούσαν να είναι γνωστές;

»Ο Λιγνάδης είχε τυπικά τα προσόντα για να γίνει καλός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου. Γνωρίζω άριστα τη λειτουργία του Ιδρύματος, γιατί είχα την τιμή να προεδρεύσω του ΔΣ πάνω από μία δεκαετία∙ κι αυτό υπό πολλούς υπουργούς Πολιτισμού, αρχίζοντας από τη Μελίνα.

»Πού, λοιπόν, στηρίζεται το δήθεν λαϊκό αίτημα παραίτησης της κυρίας Λίνας Μενδώνη, της υπουργού Πολιτισμού που ασκεί, κατά τη γνώμη μου, επαρκώς και επιτυχώς το πολυσχιδές έργο της;».