359
Προβληματισμό -αν όχι έκδηλο εκνευρισμό- προκάλεσε στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τους επιτελείς του η δήλωση της Ράνιας Αντωνοπούλου για τις δόσεις στην εφορία | ΙΝΤΙΜEnews

Κυβερνητική βαβέλ για τις δόσεις στην εφορία: «Αρον άρον μάζεψέ το» είπαν στο ΥΠΟΙΚ

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2018, 16:58
Προβληματισμό -αν όχι έκδηλο εκνευρισμό- προκάλεσε στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τους επιτελείς του η δήλωση της Ράνιας Αντωνοπούλου για τις δόσεις στην εφορία
|ΙΝΤΙΜEnews

Κυβερνητική βαβέλ για τις δόσεις στην εφορία: «Αρον άρον μάζεψέ το» είπαν στο ΥΠΟΙΚ

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2018, 16:58

Τα δημοσιεύματα για την εισαγωγή νέου τρόπου πληρωμής των οφειλών στην Εφορία πλήθαιναν ώρα με την ώρα το πρωί της Τετάρτης. Λίγο αργότερα η είδηση για το σχέδιο πληρωμής των φόρων σε 12 δόσεις (χωρίς περαιτέρω επιβαρύνσεις) επιβεβαιώθηκε δια στόματος της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνιας Αντωνοπούλου, μέσα από τη ραδιοφωνική συχνότητα του (κρατικού) ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9FM».

Με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δόσεων, οι οποίες θα φτάνουν τις 12, στόχος είναι να μειωθούν οι ληξιπρόσθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, αλλά και να μπορούν όλα τα φυσικά πρόσωπα να ρυθμίσουν τις οφειλές, χωρίς επιβάρυνση και σε μεγαλύτερη χρονική διάρκεια, σημείωσε μεταξύ άλλων η κυρία Αντωνοπούλου, στο υπουργείο Οικονομικών όμως, απ’ ό,τι φαίνεται, έχουν άλλη άποψη.

«Τα σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου για την πληρωμή φόρων σε 12 δόσεις δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Το υπουργείο Οικονομικών, βέβαια, εξετάζει διαρκώς μέτρα και ρυθμίσεις που αποσκοπούν στην είσπραξη των φόρων με τρόπο που να διασφαλίζεται και η οικονομική βιωσιμότητα επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων. Πρόσφατο παράδειγμα η υπουργική απόφαση για τη ρύθμιση των οφειλών έως 50.000 ευρώ στα πλαίσια του εξωδικαστικού συμβιβασμού», σχολίασαν κύκλοι της οδού Νίκης, διαψεύδοντας ουσιαστικά, όχι τα δημοσιεύματα, αλλά την ίδια την αναπληρώτρια υπουργό και το κρατικό Πρακτορείο που φιλοξένησε τη δήλωσή της.

Το σχετικό τηλεγράφημα, μάλιστα, (όπως φαίνεται στη φωτογραφία κάτω) δεν αποσύρθηκε ποτέ, παραμένοντας αναρτημένο στον επίσημο δικτυακό του τόπο. Στις 16.00 το απόγευμα το ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέβασε τη διάψευση των κύκλων του ΥΠΟΙΚ και η κυβερνητική βαβέλ σε ένα ακόμα θέμα που αφορά εκατομμύρια φορολογουμένους ήταν γεγονός!

anton

«Η είδηση δεν ισχύει», ξεκαθάριζε το απόγευμα της Τετάρτης άλλη πηγή του ΥΠΟΙΚ. Και παρ’ όλο που στο Μνημόνιο γίνεται αναφορά σε «δυνατότητα εισαγωγής» αυτόματου συστήματος μηνιαίων πληρωμών των φόρων, πηγές του υπουργείου έσπευδαν να σημειώσουν πως «είμαστε ακόμα μακριά από κάτι τέτοιο» και ότι δεν υπάρχει καν συζήτηση με τους δανειστές.

Συμπέρασμα; Απ’ ό,τι φαίνεται για το σύστημα πληρωμής των φόρων επικρατεί τουλάχιστον αβεβαιότητα -αν όχι σύγχυση- στο οικονομικό επιτελείο, από την άλλη όμως, το μόνο βέβαιο χαρτί που κρατούν γερά στα χέρια τους ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και οι επιτελείς του, για να διατηρείται η ροή χρήματος στα κρατικά ταμεία, είναι αυτό της υπερφορολόγησης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...