268
Αιτούντες άσυλο έχουν μόλις περάσει τα σύνορα των ΗΠΑ, στη Ρόμα του Τέξας και ελέγχονται από τους συνοριοφύλακες | REUTERS/Go Nakamura

Αριζόνα: Λείψανα 43 μεταναστών βρέθηκαν στα σύνορα με το Μεξικό

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουλίου 2021, 14:11
Αιτούντες άσυλο έχουν μόλις περάσει τα σύνορα των ΗΠΑ, στη Ρόμα του Τέξας και ελέγχονται από τους συνοριοφύλακες
|REUTERS/Go Nakamura

Αριζόνα: Λείψανα 43 μεταναστών βρέθηκαν στα σύνορα με το Μεξικό

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουλίου 2021, 14:11

Δεκάδες είναι οι νεκροί μετανάστες στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό από την τρομερή ζέστη, και μάλιστα πολύ περισσότεροι από άλλες χρονιές.

Η ΜΚΟ Humane Borders ανακοίνωσε ότι εντόπισε τα λείψανα 43 ανθρώπων στην Αριζόνα, κατά μήκος των συνόρων, ενώ πτώματα βρέθηκαν και στο Τέξας.

Ο πιο καυτός Ιούνιος που έχει καταγραφεί ποτέ στο Φίνιξ της Αριζόνα, είναι ο φετινός. Τα περισσότερα θύματα που βρέθηκαν πέθαναν τον Ιούνιο, από την ζέστη και την αφυδάτωση, προσπαθώντας να διασχίσουν την έρημο στα σύνορα των δύο χωρών.

Αιτούντες άσυλο από την Κεντρική Αμερική, που εκδιώχθηκαν από τους Αμερικανούς, σε συσσίτιο εκκλησίας στο Μεξικό. Οι περισσότεροι θα δοκιμάσουν ξανά το επικίνδυνο ταξίδι στην έρημο

Το πρώτο εξάμηνο του 2021, έχουν βρεθεί τα λείψανα 127 ανθρώπων, ενώ πέρυσι, στην αντίστοιχη περίοδο, ήταν 96.

Στο Τέξας, οι νεκροί έχουν ήδη φτάσει τους 36, περισσότερους από ό,τι όλο το 2020.

Αυστηρά νέα μέτρα και έλεγχοι στο Τέξας, αναγκάζουν ολοένα και περισσότερους αιτούντες άσυλο να περάσουν τα σύνορα στην Αριζόνα, όπου δεν υπάρχουν μέσα βοήθειας, τροφή ή νερό, σε πολλά σημεία.

Συνοριοφύλακες των ΗΠΑ στο Πενίτας του Τέξας κρατούν αιτούντες άσυλο, που μόλις πέρασαν τον ποταμό Ρίο Γκράντε

Οι πρόσφυγες και μετανάστες πρέπει να διασχίσουν την έρημο και επικίνδυνους ποταμούς, όπως ο Ρίο Γκράντε και ο Κολοράντο.

Διάφορες ΜΚΟ αφήνουν αποθέματα νερού και ξηράς τροφής σε γνωστά ερημικά περάσματα στη νότια Αριζόνα. Ομως πολλοί άνθρωποι χάνονται στην έρημο. Από το 2004, έχουν καταγραφεί οι θάνατοι τουλάχιστον 3.700 ανθρώπων, όμως οι ειδικοί εκτιμούν ότι είναι πολύ περισσότεροι που δεν εντοπίζονται ποτέ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News