376
Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε και πάλι τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου ως “τη μεγαλύτερη ΑΠΑΤΗ στην Ιστορία του έθνους μας”. | Reuters

Απτόητος και θλιβερός ο Τραμπ καλεί σε συγκέντρωση την ημέρα της επικύρωσης των αποτελεσμάτων!

Protagon Team Protagon Team 29 Δεκεμβρίου 2020, 09:43
Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε και πάλι τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου ως “τη μεγαλύτερη ΑΠΑΤΗ στην Ιστορία του έθνους μας”.
|Reuters

Απτόητος και θλιβερός ο Τραμπ καλεί σε συγκέντρωση την ημέρα της επικύρωσης των αποτελεσμάτων!

Protagon Team Protagon Team 29 Δεκεμβρίου 2020, 09:43

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν καταλαβαίνει από νουθεσίες και συμβουλές να παραδεχθεί επιτέλους την ήττα του – ακόμα και από τον φιλικό προς αυτόν Τύπο (εδώ) ή σημαίνοντες Ρεπουμπλικανούς-  και σε μία τελευταία παράσταση διαμαρτυρίας για τη «μεγαλύτερη απάτη στην Ιστορία του αμερικανικού έθνους», όπως αποκαλεί τις προεδρικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου, καλεί τώρα τους υποστηρικτές του σε συγκέντρωση την ημέρα της επικύρωσης των αποτελεσμάτων!

Ως ο κορυφαίος -ίσως- bad loser στην Ιστορία των ΗΠΑ, ο Τραμπ απηύθυνε κάλεσμα στους επίσης «αμετανοήτους» οπαδούς του να διαδηλώσουν στην Ουάσινγκτον στις 6 Ιανουαρίου,  σε μια ύστατη προσπάθεια να ασκήσει πίεση στο Κογκρέσο προκειμένου να μην επικυρώσει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές.

Την 6η Ιανουαρίου ο απερχόμενος αντιπρόεδρος, Μάικ Πενς, θα προεδρεύσει συνεδρίασης του Κογκρέσου προκειμένου να επικυρωθούν οι ψήφοι του Συμβουλίου των Εκλεκτόρων, σύμφωνα με τις οποίες ο Μπάιντεν συγκέντρωσε 306 εκλέκτορες και ο Τραμπ 232.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, στην οποία συμμετέχουν οι γερουσιαστές και τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο αντιπρόεδρος θα ανοίξει και θα διαβάσει τα πρακτικά από την καταμέτρηση των ψήφων των εκλεκτόρων κάθε πολιτείας και θα ανακοινώσει τον νικητή των εκλογών.

Η διαδικασία μπορεί να έχει συνήθως τυπικό χαρακτήρα, με τα «παιδιάσματά» του όμως, ο Ντόναλντ Τραμπ επιχειρεί, έστω και την ύστατη στιγμή, να απορριφθούν ως διαβλητές οι ψήφοι των εκλεκτόρων.

Ετσι για μία ακόμη φορά, χιλιάδες υποστηρικτές του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ αναμένονται να συγκεντρωθούν στην Ουάσινγκτον για να στηρίξουν τις αβάσιμες κατηγορίες του «αγαπημένου τους προέδρου» περί μαζικής νοθείας στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Ανάμεσά του και οι ακροδεξιοί Proud Boys, οι οποίες αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία στους δρόμους της Ουάσινγκτον, όπως έκαναν και στις 12 Δεκεμβρίου, χωρίς να λείψουν τα επεισόδια (επιθέσεις με μαχαίρι και δεκάδες συλλήψεις).

Το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Τραμπ «προετοίμασε» για το ράλι των υποστηρικτών του στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα, με -τι άλλο;- διαδοχικές αναρτήσεις του στο Twitter.

Στη μία καλούσε τους υποστηρικτές του να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση της 6ης Ιανουαρίου, χαρακτηρίζοντας και πάλι τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου ως “τη μεγαλύτερη ΑΠΑΤΗ στην Ιστορία του έθνους μας”.

“Τα λέμε στην Ουάσινγκτον στις 6 Ιανουαρίου. Μην το χάσετε. Θα ακολουθήσουν πληροφορίες”, έγραψε στη δεύτερη ανάρτησή του ο απερχόμενος πρόεδρος αδιαφορώντας για την απόρριψη από τα αμερικανικά δικαστήρια των περίπου 50 προσφυγών που έχει καταθέσει σε διάφορες Πολιτείες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...