214
Η κακοκαιρία έφερε διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές της Αττικής | Intime

Αποζημίωση σε όσους έμειναν πάνω από 24 ώρες χωρίς ρεύμα

Protagon Team Protagon Team 29 Ιανουαρίου 2022, 12:57
Η κακοκαιρία έφερε διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές της Αττικής
|Intime

Αποζημίωση σε όσους έμειναν πάνω από 24 ώρες χωρίς ρεύμα

Protagon Team Protagon Team 29 Ιανουαρίου 2022, 12:57

Στις διακοπές ρεύματος που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία «Ελπίδα», αλλά και το ενδεχόμενο αποζημίωσης όσων επλήγησαν αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Σε συνέντευξή του το Σάββατο στον Ant1, ο κ. Σκρέκας επισήμανε ότι δεν μπορεί κανείς να πει ότι όλα πήγαν τέλεια όταν νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα για ημέρες, από το πέρασμα της κακοκαιρίας.

Πρόσθεσε ότι ο ΔΕΔΔΗΕ και ο μηχανισμός του προσπαθεί να βελτιωθεί, όπως και ότι γίνονται έργα υποδομής και ξεκινά μια γιγάντια προσπάθεια για την υπογειοποίηση καλωδίων της ΔΕΗ.

Σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις, ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι για τις οικιακές συσκευές που υπέστησαν ζημιές από τις διακοπές ρεύματος έχει ανοίξει ήδη η ηλεκτρονική πλατφόρμα για να υποβάλουν τα στοιχεία τους οι δικαιούχοι και να δηλώσουν τη ζημιά. Όπως τόνισε, θα αποζημιωθούν αυτοί που έμειναν χωρίς ρεύμα για πάνω από 24 ώρες, ωστόσο δεν αναφέρθηκε στα ποσά που σχεδιάζεται να δοθούν.

Ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε ακόμα ότι ο ΔΕΔΔΗΕ έχει ξεκινήσει την εγκατάσταση 4 εκατ. έξυπνων μετρητών ώστε να γνωρίζουν οι τεχνικοί πού ακριβώς υπάρχει βλάβη.

Για τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας είπε ότι θα δοθούν και τον Φεβρουάριο. Η επιδότηση θα είναι ανάλογη της αύξησης που θα υπάρξει στην χονδρεμπορική. «Για όσο διάστημα διαρκεί η ενεργειακή κρίση θα στηρίζουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...