304
|

Αποζημίωση ειδικού σκοπού και για τον Δεκέμβριο αλλά στα 534 ευρώ και όχι στα 800

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2020, 13:13

Αποζημίωση ειδικού σκοπού και για τον Δεκέμβριο αλλά στα 534 ευρώ και όχι στα 800

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2020, 13:13

Αρχικά το lockdown Νο2 της χώρας θα διαρκούσε ως τις 30 Νοεμβρίου, ως τότε το είχε προσδιορίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκείνη τη συνέντευξη Τύπου στις αρχές του προηγούμενου μήνα, κατά την οποία μάλιστα είχε υπογραμμίσει ότι οι όσοι μπουν σε καθεστώς αναστολής εργασίας, θα λάβουν ενίσχυση 800 αντί 534 ευρώ όπως προβλεπόταν.

Το lockdown No2 όμως πήρε παράταση, θα φτάσει τουλάχιστον ως τις 7 Δεκεμβρίου, με τους επιστήμονες να προεξοφλούν ως χρονικό όριο τη 14η του μήνα, αν όχι αργότερα –ο ίδιος δε ο Πρωθυπουργός έχει πλέον αποκηρύξει, και πολύ σωστά, τις ημερομηνίες, στηριζόμενος αποκλειστικά στα δεδομένα.

Ομως, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ενώ η αποζημίωση ειδικού σκοπού θα συνεχιστεί και τον Δεκέμβριο, αυτή δεν θα είναι αυτόν τον μήνα στα 800 ευρώ αλλά θα επανέλθει στα 534 ευρώ…

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, στις 8 Δεκεμβρίου θα αρχίσουν οι σχετικές δηλώσεις στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ για τις αναστολές των συμβάσεων εργασίας του Δεκεμβρίου με τη μηνιαία αποζημίωση ειδικού σκοπού να είναι στα 534 ευρώ. Αυτό προκύπτει από τα όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Με βάση τη σχετική ενημέρωση από το υπουργείο Εργασίας, για την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, δηλαδή για το χρονικό διάστημα από 1/12 έως 7/12 -καθώς προς το παρόν το lockdown ισχύει μέχρι 7 Δεκεμβρίου-, για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας συνεχίζουν να ισχύουν οι λίστες κλειστών και πληττόμενων ΚΑΔ του Νοεμβρίου, με επιμέτρηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού στο ποσό των 534 ευρώ. Οι δηλώσεις στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» για τις αναστολές του μηνός Δεκεμβρίου αρχίζουν την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου.

Στο μεταξύ, έως τις 7 Δεκεμβρίου συνεχίζονται οι δηλώσεις αναστολών από πληττόμενες επιχειρήσεις για τον Νοέμβριο. Οι εργαζόμενοι πληττόμενων βάσει ΚΑΔ επιχειρήσεων θα πληρωθούν την ειδική αποζημίωση του Νοεμβρίου εντός Δεκεμβρίου, μετά τις 7 και έως τις 21 Δεκεμβρίου, πιθανότατα στις 11 Δεκεμβρίου, με ποσό βάσης τα 800 ευρώ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...