296
Τα ζώα δεν είχαν φίμωτρο και λουρί (φωτογραφία αρχείου) | ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Αποζημίωση 2.000 ευρώ σε γυναίκα που έπεσε θύμα επίθεσης από σκυλιά

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2020, 14:01
Τα ζώα δεν είχαν φίμωτρο και λουρί (φωτογραφία αρχείου)
|ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Αποζημίωση 2.000 ευρώ σε γυναίκα που έπεσε θύμα επίθεσης από σκυλιά

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2020, 14:01

Δικαστήριο στην Κόρινθο επιδίκασε αποζημίωση 2.000 ευρώ σε γυναίκα στο Λουτράκι που είχε δεχθεί επίθεση από σκυλιά, ενώ πήγαινε προς το σπίτι της. Τα σκυλιά επιτέθηκαν μάλιστα στη γυναίκα ενώ ήταν παρούσα η ιδιοκτήτριά τους.

Το περιστατικό είχε συμβεί στις 30 Οκτωβρίου 2013, όταν η γυναίκα, 63 ετών τότε, είχε βγει από το αυτοκίνητό της για να μπει στην πολυκατοικία όπου διαμένει.

Πριν καν διασχίσει τον δρόμο, δέχθηκε επίθεση από δυο μεγαλόσωμους σκύλους, μέλη αγέλης έξι ζώων, οι οποίοι ανήκαν σε ηλικιωμένο ζευγάρι που διαμένει σε διπλανή μονοκατοικία, ανέφερε το «Πρώτο Θέμα».

Οι δύο σκύλοι φέρεται να είχαν βρεθεί έξω από την αυλή της μονοκατοικίας, ελεύθεροι, χωρίς φίμωτρο και λουρί, ενώ εκτός σπιτιού βρισκόταν επίσης η ιδιοκτήτριά τους, χωρίς να μπορεί να τους ελέγξει.

Η 63χρονη που έπεσε θύμα επίθεσης, είχε μόλις σταθμεύσει το αυτοκίνητό της όταν διαπίστωσε την παρουσία των σκύλων. Πάτησε την κόρνα προκειμένου να φύγουν από μπροστά της, κάτι που κατάφερε για λίγο. Ωστόσο, όταν ξεκίνησε να περάσει τον δρόμο, οι σκύλοι επέστρεψαν και της επιτέθηκαν, ρίχνοντάς την στο έδαφος.

Από την πτώση η γυναίκα τραυματίστηκε στο κεφάλι, ενώ ταυτόχρονα οι σκύλοι φέρεται να τη δάγκωναν στα χέρια και τα πόδια. Η γυναίκα άρχισε να καλεί σε βοήθεια, μέχρι που υπάλληλοι του Δήμου Λουτρακίου, οι οποίοι εργάζονταν σε κοντινή απόσταση, άκουσαν τις φωνές και έσπευσαν να διώξουν τα ζώα.

Αμέσως μετά, οι σκύλοι έτρεξαν πίσω στην ιδιοκτήτριά τους, η οποία αφού τους έβαλε στην αυλή, φέρεται να επέστρεψε στην 63χρονη για να τη ρωτήσει πόσο τη δάγκωσαν και μετά έφυγε ξανά για το σπίτι της.

Η γυναίκα που έπεσε θύμα της αγέλης κατέθεσε μήνυση κατά των ιδιοκτητών των σκύλων. Το Ειρηνοδικείο Κορίνθου τη δικαίωσε, υποχρεώνοντας τους εναγομένους να της καταβάλουν το ποσό των 2.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που υπέστη λόγω της ψυχικής και σωματικής κακοποίησης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...