213
Η αίθουσα της Προανακριτικής άδεια. Η αποχώρηση του ΚΚΕ προστέθηκε σε αυτή του ΜέΡΑ25 | George Vitsaras / SOOC

Αποχώρησε το ΚΚΕ από την Προανακριτική λόγω της… κουκούλας του «Σαράφη»

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2020, 12:34
Η αίθουσα της Προανακριτικής άδεια. Η αποχώρηση του ΚΚΕ προστέθηκε σε αυτή του ΜέΡΑ25
|George Vitsaras / SOOC

Αποχώρησε το ΚΚΕ από την Προανακριτική λόγω της… κουκούλας του «Σαράφη»

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2020, 12:34

Την απόφασή του να αποχωρήσει από την Προανακριτική Επιτροπή για την καταγγελλόμενη ως «σκευωρία» της Novartis γνωστοποίησε τη Δευτέρα, μέσω της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, του ΚΚΕ.

Το κόμμα είχε ταχθεί εξαρχής υπέρ της εξέτασης των δύο προστατευόμενων μαρτύρων της υπόθεσης, «χωρίς κουκούλα, με τη φυσική τους παρουσία, χωρίς αλλοίωση των χαρακτηριστικών τους και με πλήρη γνωστοποίηση των στοιχείων τους».

Ωστόσο, ως γνωστόν, ο «Μάξιμος Σαράφης» και η «Αικατερίνη Κελέση» θα καταθέσουν στο κλιμάκιο των βουλευτών-μελών της Προανακριτικής με αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά – ο πρώτος στις 4 μ.μ. και η δεύτερη στις 8.30 μ.μ.

«Τόσο με ευθύνη της ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, όσο και με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, οι μάρτυρες αυτοί θα εξεταστούν κάτω από συνθήκες που δεν επιτρέπουν την ουσιαστική εξέτασή τους, δηλαδή χωρίς τη φυσική τους παρουσία, με αλλοίωση των χαρακτηριστικών τους και χωρίς τη γνωστοποίηση των στοιχείων τους», ανέφερε το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του.

«Η στάση της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν συμβάλλει, αλλά παρεμποδίζει την περαιτέρω ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης και κουκουλώνει τα παιχνίδια που παίχτηκαν στο σκάνδαλο Novartis.

»Το ΚΚΕ δεν μπορεί να νομιμοποιήσει αυτές τις διαδικασίες που αντικειμενικά παρεμποδίζουν τη διερεύνηση της υπόθεσης και αποχωρεί από τις λειτουργίες της Επιτροπής. Μια στάση που θα επανεξετάσουμε, αν αλλάξουν τα δεδομένα. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του», κατέληξε ο Περισσός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...