358
Ο Στέργιος Πιτσιόρλας κατά την άφιξή του στο Υπουργικό. Εφυγε νωρίτερα... | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Αποχώρησε από το Υπουργικό ο Πιτσιόρλας – δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2019, 19:13
Ο Στέργιος Πιτσιόρλας κατά την άφιξή του στο Υπουργικό. Εφυγε νωρίτερα...
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Αποχώρησε από το Υπουργικό ο Πιτσιόρλας – δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2019, 19:13

Συνθήκες πολιτικής αποσύνθεσης διαμορφώνονται εντός του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης μετά τη συντριβή στις ευρωεκλογές από τη Νέα Δημοκρατία και την ανατροπή των σχεδιασμών για εξάντληση της τετραετίας με την προαναγγελία εθνικών εκλογών για τις 7 Ιουλίου.

Το όλο κλίμα επιδεινώθηκε με την συγκρουσιακή πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει την Παρασκευή στις αμφιλεγόμενες αλλαγές στην ηγεσία του Αρείου Πάγου (εδώ), λίγες ημέρες πριν από τις εθνικές κάλπες.

Τουλάχιστον δύο μέλη της κυβέρνησης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, φέρονται να έχουν διαφωνήσει ανοιχτά για τον χρόνο που επέλεξε ο Πρωθυπουργός να προωθήσει τις αλλαγές στην ηγεσία του ανώτατου δικαστηρίου, κατά τη διάρκεια του Υπουργικού της Παρασκευής, το οποίο δεν είχε τον πανηγυρικό χαρακτήρα άλλων τέτοιων συνεδριάσεων –χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η εισήγηση του κ. Τσίπρα δεν μεταδόθηκε από τις κάμερες της δημόσιας τηλεόρασης όπως συνηθίζεται.

Αλλος ένας υπουργός, ο Γιώργος Σταθάκης, εξέφρασε πιο διακριτικά τον προβληματισμό του ότι με τους χειρισμούς που έγιναν, υπάρχουν παρερμηνείες.

Ωστόσο η απόφαση υπογράφηκε.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο αν. υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας αποχώρησε από το Υπουργικό και ενώ η συνεδρίαση συνεχιζόταν. Μιλώντας δε σε δημοσιογράφους, τους γνωστοποίησε την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές καθώς και ότι αποχωρεί από την πολιτική!

«Σαν έτοιμος από καιρό» λέει…

Αργότερα το απόγευμα της Παρασκευής ο κ. Πιτσιόρλας έδωσε στη δημοσιότητα την παρακάτω ανακοίνωσή του με την οποία επιχειρεί μερική αναδίπλωση, διαχωρίζοντας τις προθέσεις του από τα γεγονότα του υπουργικού συμβουλίου: «Η απόφασή μου να μην κατέλθω ως υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές είναι ειλημμένη εδώ και αρκετό καιρό και σε τίποτα δεν σχετίζεται με τη σημερινή συζήτηση. Αλλωστε ούτε σήμερα είμαι βουλευτής, γεγονός που δεν εμπόδισε να βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή στην προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ούτε ο αν. υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης προτίθεται να συμμετάσχει στις εκλογές.

Ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, πάντως, διέψευσε ότι αποχωρεί από την ενεργό πολιτική. Μετά το πέρας του υπουργικού συμβουλίου, όπου συζητήθηκαν οι αλλαγές στη Δικαιοσύνη, συνεργάτες του υπουργού δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Καμία δήλωση του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη περί ‘αποχώρησης από την ενεργό πολιτική’ δεν έγινε στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο. Αυτά που γράφονται είναι ψέματα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...