250
Τα Μποφόρ θα δυναμώσουν στο Αιγαίο το Σαββατοκύριακο, χωρίς όμως να προκαλέσουν προβλήματα στα δρομολόγια της ακτοπλοΐας | INTIMEnews

Aπότομη μεταβολή του καιρού με βροχές και καταιγίδες – Πώς θα είναι το τριήμερο

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2018, 13:45
Τα Μποφόρ θα δυναμώσουν στο Αιγαίο το Σαββατοκύριακο, χωρίς όμως να προκαλέσουν προβλήματα στα δρομολόγια της ακτοπλοΐας
|INTIMEnews

Aπότομη μεταβολή του καιρού με βροχές και καταιγίδες – Πώς θα είναι το τριήμερο

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2018, 13:45

Αισθητή θα είναι η αλλαγή του καιρού από το απόγευμα της Τετάρτης και κυρίως την Πέμπτη, με κύρια χαρακτηριστικά τη μικρή πτώση της θερμοκρασίας και τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά της χώρας.

Συγκεκριμένα, από τις πρώτες πρωινές ώρες τις Πέμπτης αναμένονται τοπικές βροχές και ενδεχομένως τοπικές καταιγίδες σε περιοχές της δυτικής και βόρειας Ελλάδας. Από το μεσημέρι όμως τα φαινόμενα θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας.

Κατά τόπους η βροχόπτωση θα είναι έντονη, ενώ δεν αποκλείονται και οι χαλαζοπτώσεις. Σύμφωνα μάλιστα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, ορισμένες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωπες με επικίνδυνα -λόγω έντασης- καιρικά φαινόμενα.

Μόνη εξαίρεση, τα νησιά του Αιγαίου όπου ο καιρός θα είναι πολύ καλύτερος χωρίς βροχές, παρά μόνο κάποιες τοπικές νεφώσεις.

Ιδιο προβλέπεται το σκηνικό του καιρού και την Παρασκευή, ενώ το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος στις πεδινές και παράκτιες περιοχές της χώρας, με λίγες τοπικές νεφώσεις.

Μόνο ανησυχητικό στοιχείο -ειδικά για όσους επιλέξουν τα νησιά του Αιγαίου για την πρώτη ολιγοήμερη καλοκαιρινή απόδρασή τους-, η ενίσχυση των βοριάδων στο Αιγαίο που τοπικά αναμένεται να φθάσουν ακόμα και τα 8 Μποφόρ, προκαλώντας και μικρή υποχώρηση της θερμοκρασίας.

Στην Αθήνα προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, ειδικά κατά τις απογευματινές ώρες τόσο της Τετάρτης όσο και της Πέμπτης. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 29 βαθμούς Κελσίου το επόμενο διήμερο και τους 27 βαθμούς το Σαββατοκύριακο.

Στη Θεσσαλονίκη οι πρώτες ψιχάλες θα πέσουν το πρωί της Πέμπτης, με τη θερμοκρασία να φθάνει στους 27 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...