250
Φωτογραφία από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο «Παίδων» την Τρίτη | INTIMEnews

Αποθήκη ψυχών το «Παίδων» – παρατημένα περισσότερα από 40 παιδιά

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2018, 17:33
Φωτογραφία από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο «Παίδων» την Τρίτη
|INTIMEnews

Αποθήκη ψυχών το «Παίδων» – παρατημένα περισσότερα από 40 παιδιά

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2018, 17:33

Την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» από τα εγκατελελειμμένα παιδιά που ελλείψει άλλων κατάλληλων δομών, παραμένουν στους χώρους του νοσοκομείου, αναδεικνύει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Ο αριθμός των παιδιών που εγκαταλείπονται στην τύχη τους στο νοσηλευτικό ίδρυμα, μέρα με τη μέρα αυξάνεται, με αποτέλεσμα σήμερα το «Παίδων» να φιλοξενεί συνολικά 40 παιδιά, ηλικίας από μηνών έως 14 ετών.

Τα παιδιά παραμένουν στο νοσοκομείο κατόπιν εισαγγελικής εντολής, καθώς δεν υπάρχουν άλλες καταλληλότερες δομές γαι τη φιλοξενία τους, και ορισμένα -όπως επισημαίνεται- ζουν εκεί έως και 10 χρόνια.

Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, πολλά εξ αυτών «εμφανίζουν παραβατική συμπεριφορά, επιθετικότητα προς το προσωπικό και άλλα νοσηλευόμενα παιδιά. Δρουν ως συμμορίες κλέβοντας συνοδούς και προσωπικό».

Την Τρίτη,  εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «Αγία Σοφία» πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και παράσταση στον διοικητή, στην οποία συμμετείχαν και στελέχη της ΠΟΕΔΗΝ, απευθύνοντας δραματική έκκληση ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα με συνεννόηση των συναρμόδιων υπουργών Υγείας και Εργασίας όπου ανήκει η αρμοδιότητα των Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας.

«Τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Νοσοκομείο Παίδων θα πρέπει άμεσα να μεταφερθούν σε Προνοιακές Μονάδες που διαθέτουν την υποδομή φιλοξενίας, προκειμένου να κινήσουν τις διαδικασίες αναδοχής, υιοθεσίας και τα μεγαλύτερα παιδιά να ζουν με αξιοπρέπεια συμμετέχοντας σε προγράμματα αποϊδρυματοποίησης», τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Παράλληλα, προσθέτει, θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση των δύο υπουργείων με τις εισαγγελικές αρχές της χώρας προκειμένου τα εγκαταλελειμμένα παιδιά να φιλοξενούνται σε Προνοιακές Μονάδες σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες των αντίστοιχων Μονάδων και ταυτόχρονα να ενισχυθούν οι Προνοιακές Μονάδες με προσωπικό προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα φιλοξενίας τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...