265
Η Φρίντα αποτέλεσε σύμβολο ελπίδας μιας ολόκληρης χώρας σε μια από τις δυσκολότερες στιγμές της | Reuters/ Luis Gonzalez

Αποστολή εξετελέσθη: αποσύρεται μετ’ επαίνων το Λαμπραντόρ-διασώστης Φρίντα

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2019, 14:00
Η Φρίντα αποτέλεσε σύμβολο ελπίδας μιας ολόκληρης χώρας σε μια από τις δυσκολότερες στιγμές της
|Reuters/ Luis Gonzalez

Αποστολή εξετελέσθη: αποσύρεται μετ’ επαίνων το Λαμπραντόρ-διασώστης Φρίντα

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2019, 14:00

Ακομα και οι ήρωες κάποια στιγμή αποσύρονται…

Ετσι συνέβη λοιπόν και στην περίπτωση της Φρίντα, του Λαμπραντόρ-διασώστη που έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο μετά τον κομβικό ρόλο της στον σεισμό 7,1 Ρίχτερ που έπληξε το Μεξικό το 2017.

Το Πολεμικό Ναυτικό του Μεξικού οργάνωσε μια τελετή την περασμένη Δευτέρα προκειμένου να τιμήσει την τετράποδη ηρωίδα.

Σύμφωνα με το BBC, η Φρίντα έχει συμμετάσχει σε 53 επιχειρήσεις διάσωσης σε όλο το Μεξικό, στην Αϊτή, στη Γουατεμάλα και στον Ισημερινό. Εχει σώσει την ζωή 12 ανθρώπων και έχει εντοπίσει περισσότερες  από 40 σορούς.

Η Φρίντα ενέπνευσε αρκετούς καλλιτέχνες τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων του Μεξικού (Facebook)

«Το γάβγισμα της μας έδινε πάντα ελπίδα σε στιγμές πόνου και αβεβαιότητας», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Εντουάρντο Ρεντόντο.

Εικόνες της Φρίντα να ψάχνει για αγνοούμενα παιδιά μέσα στα συντρίμμια ενός σχολείου στην Πόλη του Μεξικού, έγιναν σύμβολο ελπίδας για την χώρα μετά τον καταστροφικό σεισμό που κόστισε την ζωή σε περισσότερους από 300 ανθρώπους.

Τώρα, έχοντας «πατήσει» πλέον τα 10 της χρόνια, η Φρίντα «κρεμά» την διάσημη μάσκα και τις μπότες που φορούσε στον σεισμό του 2017 ώστε να ξεκινήσει και επισήμως το επόμενο κεφάλαιο της ζωής της.

Η Φρίντα «κρέμασε» την μάσκα και τις μπότες της, περνώντας στο πάνθεον των ηρώων της χώρας (Twitter)

Δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί το τι ακριβώς θα κάνει η Φρίντα από εδώ και πέρα. Το πιθανότερο είναι ότι θα μετακομίσει στην εξοχή για να βοηθήσει στην εκπαίδευση της επόμενης γενιάς σκύλων του Ναυτικού.

«Φρίντα, αποστολή εξετελέσθη, μετ’ επαίνων».