188
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας σε παλαιότερη έξοδό του από τις φυλακές | Intimenews

Απορρίφθηκε το αίτημα του Κουφοντίνα για άδεια

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2019, 10:33
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας σε παλαιότερη έξοδό του από τις φυλακές
|Intimenews

Απορρίφθηκε το αίτημα του Κουφοντίνα για άδεια

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2019, 10:33

Το δικαστικό συμβούλιο των φυλακών στον Βόλο απέρριψε το αίτημα του αρχιεκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα για τη χορήγηση άλλης μίας άδειας από τις φυλακές.

Οπως σημειώνει το kathimerini.gr οι δικαστές συμφώνησαν με τον εισαγγελέα που είχε ταχθεί κατά του αιτήματος υπέρ της άδειας.

Είναι η δεύτερη φορά απόρριψη αιτήματος από το δικαστικό συμβούλιο με το σκεπτικό ότι είναι αμετανόητος όπως και το ότι τα εγκλήματα που διέπραξε ως μέλος της 17Ν δεν επιτρέπουν την υπαγωγή του στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου για τις άδειες.

Εν τω μεταξύ είχαν διατυπωθεί το περασμένο Σαββατοκύριακο απειλές από ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα κατά της ζωής των δικαστών.

Ο Κουφοντίνας έχει αρχίσει από την περασμένη εβδομάδα απεργία πείνας ζητώντας να του χορηγηθεί άδεια. Τη Δευτέρα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με συμπτώματα ατονίας και εξακολουθεί να νοσηλεύεται εκεί.

Σε επιστολή του διαμαρτύρεται μάλιστα για το ότι οι συνθήκες διαμονής του στο νοσοκομείο συνιστούν «απάνθρωπη μεταχείριση και βασανισμό» διότι κρατείται σε αποθήκη του 2ου υπογείου του κτιρίου του νοσοκομείου, δίπλα από το νεκροτομείο.

Χθες Πέμπτη ομάδα 30 κουκουλοφόρων προκάλεσε φθορές σε καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας ενώ πέταξε και χαρτιά με συνθήματα υπέρ του Κουφοντίνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...