217
Ο -πρώην πλέον- CEO της McDonalds Στιβ Ιστερμπρουκ | REUTERS/Brendan McDermid/File Photo

Αποπέμφθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της McDonald’s λόγω σχέσης με υπάλληλο

Protagon Team Protagon Team 4 Νοεμβρίου 2019, 11:27
Ο -πρώην πλέον- CEO της McDonalds Στιβ Ιστερμπρουκ
|REUTERS/Brendan McDermid/File Photo

Αποπέμφθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της McDonald’s λόγω σχέσης με υπάλληλο

Protagon Team Protagon Team 4 Νοεμβρίου 2019, 11:27

Οι εσωτερικοί κανονισμοί της McDonald’s οδήγησαν στην πόρτα της εξόδου τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Στιβ Ιστερμπρουκ, γιατί είχε συνάψει ερωτική σχέση με υπάλληλο.

Η εταιρεία απαγορεύει στα διευθυντικά στελέχη να έχουν ερωτικές σχέσεις με άτομα που άμεσα ή έμμεσα εργάζονται για αυτήν.

Σε ηλεκτρονικό μήνυμα προς το προσωπικό, ο Ιστερμπρουκ παραδέχτηκε τη σχέση που είχε και ότι αυτό ήταν λάθος. «Με δεδομένες τις αξίες της εταιρείας, συμφωνώ με το ΔΣ όπως και ότι για εμένα είναι η ώρα να προχωρήσω», είπε.

Επειτα από εξέταση των γεγονότων, το ΔΣ ψήφισε την έξωσή του την Παρασκευή, γράφει ο Guardian. Χθες Κυριακή ορίστηκε νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός ο Κρις Κεμπσίνσκι, πρώην πρόεδρος της McDonald’s USA.

Η αποζημίωση του Ιστερμπρουκ ανερχόταν το 2018 σε 15,9 εκατ. δολάρια, ενώ ανερχόταν σε πάνω από 21 εκατ. το 2017. Η αμοιβή του συνδεόταν με την τιμή της μετοχής, της οποίας η αξία μειώθηκε μέσα στο 2019. Ωστόσο η εταιρεία δεν συνδέει την αποπομπή με την πορεία της μετοχής.

Ο 52χρονος βρετανικής καταγωγής Ιστερμπρουκ εργαζόταν στην εταιρεία από το 1993. Από το 2006 ήταν επικεφαλής του βρετανικού τμήματος ενώ αργότερα έγινε επικεφαλής της βόρειας Ευρώπης. Αποχώρησε το 2011 για να γίνει διευθύνων σύμβουλος της Pizza Express και έπειτα της Wagamama.

Τον Ιούνιο του 2013 επέστρεψε στη McDonald’s ενώ το 2015 έγινε διευθύνων σύμβουλος.

Είναι διαζευγμένος και έχει τρία παιδιά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...