347
|

Απολύσεις στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ – δεν βγήκε δελτίο ειδήσεων

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2019, 16:54
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 11/01/2019, 21:31

Απολύσεις στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ – δεν βγήκε δελτίο ειδήσεων

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2019, 16:54
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 11/01/2019, 21:31

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στον ΣΚΑΪ, μετά την απόφαση της ιδιοκτησίας να προχωρήσει την Παρασκευή σε μαζικές απολύσεις τουλάχιστον 12 δημοσιογράφων, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί.

Σε μια πρώτη αντίδραση, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε στάση εργασίας από τις 7 μ.μ. έως τις 10 μ.μ., γεγονός που σημαίνει ότι δεν βγήκε δελτίο ειδήσεων, ούτε και ενημερωτικές εκπομπές στον ραδιοσταθμό ΣΚΑΪ 100,3 σε μια εξαιρετικά κρίσιμη –από άποψη πολιτικής και διεθνούς επικαιρότητας– βραδιά.

Παράλληλα υπήρξαν σκέψεις και για κήρυξη 48ωρης απεργίας για το Σαββατοκύριακο, κάτι για το οποίο κλήθηκε να αποφασίσει η ΕΣΗΕΑ, η οποία από την πλευρά της κατέθεσε αίτημα για τριμερή συνάντηση με το υπουργείο Εργασίας και την ιδιοκτησία του ΣΚΑΪ.

Γνώστες των ισορροπιών στο κανάλι του Φαλήρου, κάνουν λόγο για μια διαταγή περικοπών που ενεργοποιήθηκε από τη στιγμή που το project ενός ενημερωτικού ΣΚΑΙ24 –ο οποίος θα λειτουργούσε παράλληλα με τον όλο και πιο εμπορικό-ψυχαγωγικό ΣΚΑΪ– πάγωσε.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, στην απαίτηση της διοίκησης για απολύσεις οφείλεται και η απομάκρυνση την περασμένη Τρίτη από τη θέση του διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης του Νίκου Φιλιππίδη (εδώ) –λέγεται ότι δεν συναίνεσε με το πρόγραμμα μείωσης του προσωπικού σε τέτοια μάλιστα κλίμακα.

Οι απολύσεις έγιναν λίγο προτού καταφθάσει στο κανάλι ο νέος διευθυντής ενημέρωσης (μεταγραφή από τον Alpha, εδώ) Βασίλης Παπαδρόσος.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ ανέφερε:

Ο τηλεοπτικός σταθμός «ΣΚΑΙ» έχει ξεκινήσει από το πρωί ένα πογκρόμ απολύσεων δημοσιογράφων. Μέχρι στιγμής έχουν, ήδη, απολυθεί δώδεκα συνάδελφοι, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των απολύσεων θα αυξηθεί.

Οι απολύσεις έγιναν στο πλαίσιο δήθεν αναδιοργάνωσης του προγράμματος του σταθμού, όμως, είναι αδικαιολόγητες, παράνομες, αντεργατικές και καταχρηστικές.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ έχει ήδη προβεί σε αίτηση για τριμερή συνάντηση με το Υπουργείο Εργασίας και την εργοδότρια εταιρεία για τις θέσεις εργασίας.

Τα Δ.Σ. των Ενώσεων αποφάσισαν την κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας όλων των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων, τεχνικών τηλεόρασης και τεχνικών ραδιοφώνου, που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ», τον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΙ 100,3» και στην ιστοσελίδα «skai.gr» από τις 19.00 έως τις 22.00 σήμερα Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019, διαμαρτυρόμενοι για το πογκρόμ των απολύσεων που πραγματοποιούνται.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...