283
|

Αποκαλυπτήρια για το ιπτάμενο αυτοκίνητο της Boeing

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2019, 10:04

Αποκαλυπτήρια για το ιπτάμενο αυτοκίνητο της Boeing

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2019, 10:04

Θα είναι η επανάσταση στις μεταφορές; Αυτό υποστηρίζει η αμερικανική Boeing που αποκάλυψε στον κόσμο το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο, ή ταξί αν προτιμάτε. Το πρωτοποριακό PAV είναι το απότοκο ενός σχετικά άγνωστου ανταγωνισμού μεταξύ των κολοσσών της αεροναυπηγικής αλλά και πολλών νεοφυών επιχειρήσεων (start up), οι οποίες τα τελευταία χρόνια είχαν ριχτεί στη μάχη της κατασκευής υβριδικών οχημάτων που συνδυάζουν την κίνηση στο έδαφος αλλά και στον αέρα.

Εως τώρα έχουν κατασκευαστεί αρκετά πρωτότυπα οχήματα με αυτές τις προδιαγραφές και υπήρξαν δοκιμαστικές πτήσεις για να διαπιστωθεί αν είναι λειτουργικά και -κυρίως- ασφαλή για τους επιβάτες.

Τώρα όμως ένας παραδοσιακός «παίκτης» κάνει την παρουσίαση ενός πρωτοποριακού μοντέλου έχοντας παράλληλα τα δεδομένα να προχωρήσει σε μαζική παραγωγή και να αλλάξει τον τρόπο που κινούμαστε στις πόλεις.

Οπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η βρετανική εφημερίδα Guardian το όχημα που κατασκεύασε η Boeing πραγματοποίησε την πρώτη του σύντομη αλλά πετυχημένη πτήση.

To μήκους εννέα μέτρων όχημα της Boeing είναι ένας συνδυασμός αεροπλάνου, ελικοπτέρου και drone με δυνατότητα να κινείται και στο έδαφος. To PAV (Passenger Air Vehicle) είναι ένα αυτόνομο όχημα μπορεί να απογειώνεται και να προσγειώνεται κάθετα δυνατότητα που του επιτρέπει να κινείται άνετα και να μεταφέρει επιβάτες ή φορτία εντός των αστικών περιοχών.

«Εχουμε μπροστά μας ένα πραγματικά επαναστατικό όχημα» θριαμβολόγησε ο Τζον Λάνγκφορντ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Aurora Flight Sciences, εταιρείας που εξαγόρασε πέρυσι η Boeing και ανέλαβε την κατασκευή του PAV.

Στόχος είναι η κατασκευή τριών μοντέλων: ένα που θα μπορεί να μεταφέρει δύο επιβάτες, ένα με δυνατότητα μεταφοράς τεσσάρων ατόμων και ένα που θα μεταφέρει φορτία. Το PAV θα μπορεί να μεταφέρει τους επιβάτες και τα φορτία σε αποστάσεις ως 80 χλμ. από το σημείο εκκίνησης

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...