229
Δεκάδες καμμένα αυτοκίνητα σε δρόμο στο Μάτι, μία ημέρα μετά την τραγωδία | Nikos Libertas / SOOC

Αποκαλυπτικά τα ηχητικά της Αστυνομίας από το Μάτι – πότε ακούστηκε ο κωδικός «Ε10»

Protagon Team Protagon Team 13 Φεβρουαρίου 2019, 09:59
Δεκάδες καμμένα αυτοκίνητα σε δρόμο στο Μάτι, μία ημέρα μετά την τραγωδία
| Nikos Libertas / SOOC

Αποκαλυπτικά τα ηχητικά της Αστυνομίας από το Μάτι – πότε ακούστηκε ο κωδικός «Ε10»

Protagon Team Protagon Team 13 Φεβρουαρίου 2019, 09:59

Από πολύ νωρίς είχε φανεί η μεγάλη έκταση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι και η ανάγκη απομάκρυνσης των κατοίκων, δείχνουν τα ηχητικά σήματα της Αμεσης Δράσης και της Τροχαίας από τα πληρώματα που ήταν στην περιοχή.

Τα ηχητικά, που δημοσιεύει η kathimerini.gr σε ρεπορτάζ του Γιάννη Σουλιώτη και του Γιάννη Παπαδόπουλου, δείχνουν λεπτό προς λεπτό τις κινήσεις των Αρχών όσο η πυρκαγιά κατέβαινε προς τη θάλασσα, σαρώνοντας τα πάντα στο πέρασμά της.

Η πρώτη ενημέρωση ήταν για καπνό στο Ντράφι και έγινε στις 23 Ιουλίου 2018, δέκα λεπτά πριν από τις πέντε. Στις 17:43 αστυνομικός ενημέρωνε για «σοβαρότατο πρόβλημα από καπνούς» στο Νέο Βουτζά και καλούσε σε ενισχύσεις ενώ στις 18:18 διαβιβάστηκε ότι η φωτιά έφτασε στη Μαραθώνος.

Μία ώρα αργότερα, στις 19:27, αστυνομικός που είχε αναλάβει να διακόψει την κίνηση των οχημάτων ακούγεται να λέει στον ασύρματο: «Εχουμε αποχωρήσει από το σημείο, δεν γίνεται να κάνουμε εκτροπή, κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα, όλοι έχουνε σπίτια, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε εκτροπή στο σημείο, θα μας πατήσουνε».

Στις 22:14 αστυνομικός ενημερώνει για δεκάδες καμένα αυτοκίνητα στο Κόκκινο Λιμανάκι και εγκλωβισμένους στην παραλία.

Τελικά, στις 23:47 αστυνομικές δυνάμεις ειδοποιούνται να μεταβούν στην οδό Πανός στο Νέο Βουτζά. Τους ενημερώνουν ότι «υπάρχουν συμβάντα Ε10 από την πυρκαγιά». Ο κωδικός «Ε10» σημαίνει «ανεύρεση πτώματος».

Περίπου την ίδια ώρα, τα μεσάνυχτα, γινόταν η σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό κατά την οποία μπροστά στις κάμερες δεν έγινε λόγος για θύματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...