464
Στη φωτογραφία δεξιά, η ανθυπαστυνόμος που εξουδετέρωσε τον «Εσκο» (η φωτογραφία είναι από τη μεταγωγή της καταδικασθείσας για την επίθεση με το βιτριόλι, Εφης Κακαράντζουλα) | INTIMEnews

Αποκάλυψη στην Πολυτεχνειούπολη: Πώς συνδέεται ο «Εσκο» με τον βομβιστή του Λουκά Παπαδήμου

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2022, 12:33
Στη φωτογραφία δεξιά, η ανθυπαστυνόμος που εξουδετέρωσε τον «Εσκο» (η φωτογραφία είναι από τη μεταγωγή της καταδικασθείσας για την επίθεση με το βιτριόλι, Εφης Κακαράντζουλα)
|INTIMEnews

Αποκάλυψη στην Πολυτεχνειούπολη: Πώς συνδέεται ο «Εσκο» με τον βομβιστή του Λουκά Παπαδήμου

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2022, 12:33

Οι συλλήψεις της ΕΛ.ΑΣ. κατά την επιχείρηση στις φοιτητικές εστίες στην Πολυτεχνειούπολη φέρνουν στο φως νέα στοιχεία για τη σύνδεση σκληρών ποινικών, όπως ο αλβανός κακοποιός «Εσκο» που εξουδετερώθηκε από την (εικονιζόμενη στη φωτογραφία κάτω αριστερά) 35χρονη ανθυπαστυνόμο, με την εγχώρια τρομοκρατία.

Διαδρομές χρημάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς συνδέουν τον 30χρονο Αλβανό που είχε μετατρέψει σε κρησφύγετό του τις φοιτητικές εστίες, με τον συλληφθέντα για τη βομβιστική επίθεση (με παγιδευμένο φάκελο) στον τέως πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τον Μάιο του 2017.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, μεταξύ των συνολικά δεκατεσσάρων προσώπων που φέρεται να κατέθεταν χρήματα στον λογαριασμό του κατηγορούμενου για τη βομβιστική επίθεση αντιεξουσιαστή, είναι ο Τζουλιάνο ή «Εσκο», όπως ήταν το ψευδώνυμο του αρχηγού της συμμορίας της Πολυτεχνειούπολης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, κακοποιοί, έγκλειστοι των φυλακών, φέρεται να είχαν επικοινωνία με αρχηγικά μέλη της συμμορίας, οι οποίοι μεταξύ άλλων εμφανίζονται να κάνουν καταθέσεις στον τραπεζικό λογαριασμό του αντιεξουσιαστή που συνελήφθη για την επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο.

Πώς βγήκε «εκτός μάχης» ο «Εσκο»

Στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ., που δημοσιεύει το protothema.gr, περιγράφεται η επίθεση του σεσημασμένου αλβανού κακοποιού στους αστυνομικούς την περασμένη Τρίτη στου Ζωγράφου:

«Προτού προλάβει να ενημερώσει τον επικεφαλής της συντονισμένης επιχείρησης ο “Εσκο” είχε προσεγγίσει το ιδιωτικό όχημα των αστυνομικών από τη μεριά του συνοδηγού που βρισκόταν η αστυνομικός ρωτώντας την ώρα, ενώ στην αρνητική απάντηση των αστυνομικών συνέχισε λέγοντάς τους “ρε μ@@@, φοράτε αλεξίσφαιρο. Μπάτσοι είστε. Θα σας σκοτώσω”.

»Εκείνη τη στιγμή και σχεδόν ταυτόχρονα με αυτή του τη φράση, έχοντας και τα δυο του χέρια στις τσέπες του μπουφάν και κάνοντας ξεκάθαρο στους αστυνομικούς την ύπαρξη αντικειμένου εντός, με την κίνησή του να το εξάγει, ο συνάδελφος της αστυνομικού έκανε χρήση του υπηρεσιακού του πυροβόλου όπλου και έβαλε μία φορά κατά αυτού, χωρίς όμως να κατορθώσει να αποτρέψει την επίθεση.

»Ο “Εσκο”, παρά τη σε βάρος του επίθεση, κατάφερε δύο χτυπήματα με νύσσον αντικείμενο – κατσαβίδι στην αστυνομικό, με πρόθεση την κρανιοεγκεφαλική χώρα, με την τελευταία να σηκώνει το δεξί της χέρι καταφέρνοντας τραύμα στο χέρι.

»Προκειμένου να αποτρέψει τη συνεχιζόμενη επίθεση, έκανε χρήση του υπηρεσιακού της πυροβόλου όπλου και έβαλε τρεις φορές κατά αυτού καταφέρνοντας να τον ακινητοποιήσει. Στην προσπάθεια του συναδέλφου της αστυνομικού να του παράσχει πρώτες βοήθειες (τουρνικέ), η μητέρα του προέβαλε αντίσταση γρονθοκοπώντας τόσο τον αστυνομικό όσο και τη γυναίκα αστυνομικό, με αποτέλεσμα να δεσμευτεί.

»Στο σημείο τού παρείχε η ΕΚΑΜ πρώτες βοήθειες μέχρις ότου να προσέλθει σταθμός του ΕΚΑΒ για τη μεταφορά του στο νοσοκομείο “Ερυθρός Σταυρός”. Οπως προκύπτει από την υποβλητική αναφορά της υπηρεσίας μας, οι επιθέσεις με κατσαβίδι αποτελούσαν μέθοδο πρόκλησης σωματικών βλαβών από μέλη της οργάνωσης σε διάφορους παθόντες».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...