242
Ο Ντίλαν, ο δίσκος με το πολυσυζητημένο τραγούδι και η Στρέιζαντ: αμοιβαία συμπάθεια ή και έρωτας;. | CreativeProtagon/Facebook

Αποκάλυψη: Η Μπάρμπρα Στρέιζαντ ήταν η μυστηριώδης μούσα του Μπομπ Ντίλαν

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2020, 17:23
Ο Ντίλαν, ο δίσκος με το πολυσυζητημένο τραγούδι και η Στρέιζαντ: αμοιβαία συμπάθεια ή και έρωτας;.
|CreativeProtagon/Facebook

Αποκάλυψη: Η Μπάρμπρα Στρέιζαντ ήταν η μυστηριώδης μούσα του Μπομπ Ντίλαν

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2020, 17:23

Επί μισό αιώνα παρέμενε άγνωστο ποια ήταν η γυναίκα που ο Μπομπ Ντίλαν ποθούσε στο κρεβάτι του στη μεγάλη επιτυχία του με τίτλο «Lay Lady Lay».

Τώρα το μυστικό αποκαλύφθηκε, χάρη σε επιστολές του καλλιτέχνη, οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας, σε οίκο δημοπρασιών, και αποκαλύπτουν ότι το τραγούδι γράφτηκε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ.

Ο Ντίλαν είχε στείλει γράμμα στον μουσικό των blues, Τόνι Γκλόβερ, που θα του έπαιρνε συνέντευξη για το περιοδικό Esquire, η οποία όμως δεν δημοσιεύθηκε ποτέ. Στο γράμμα αυτό του εκμυστηρευόταν ότι «στην πραγματικότητα έγραψα (το τραγούδι) για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ».

Η επικρατέστερη θεωρία μέχρι τότε ήταν ότι το τραγούδι, που κυκλοφόρησε το 1969 στον δίσκο «Nashville Skyline» του Ντίλαν, είχε γραφτεί για την ταινία εκείνης της χρονιάς, «Ο καουμπόι του μεσονυκτίου».

Ο Ντίλαν και η Στρέιζαντ έτρεφαν ιδιαίτερη αμοιβαία συμπάθεια. Το 1978, η Στρέιζαντ του είχε στείλει μία κάρτα, με την οποία τον ευχαριστούσε για μία ανθοδέσμη του και συμπλήρωνε ότι θα ήθελε να ηχογραφήσουν μαζί του ένα τραγούδι.

Στις ίδιες επιστολές, προς τον Γκλόβερ, που γράφτηκαν το 1971, ο Ντίλαν αποκάλυπτε ότι είχε αλλάξει το όνομά του (το αληθινό του όνομα είναι Ρόμπερτ Αλεν Ζίμερμαν, το οποίο είναι εβραϊκό) γιατί ανησυχούσε για τα φαινόμενα αντισημιτισμού στις ΗΠΑ.

«Υπάρχουν διακρίσεις εναντίον των Εβραίων. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι Εβραίοι είναι μόνο τραπεζίτες,  έμποροι και πωλητές ρολογιών».

Εκτός από τη Στρέιζαντ, ο 79χρονος σήμερα Ντίλαν είχε γράψει τραγούδι και για τη σύζυγό του, Σάρα Λάουντς, το «Sad Eyed Lady of the Lowlands».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...