310
Ο Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσκεψή του στη δομή στον Αγιο Παντελεήμονα. Δεν μπορούσε να κρύψει την απογοήτευση και την ανησυχία του | ΙΝΤΙΜΕnews/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Aπογοητευμένος ο Τσιόδρας στον Αγιο Παντελεήμονα: Η Αθήνα δεν πήρε ακόμα το μάθημά της

Protagon Team Protagon Team 1 Οκτωβρίου 2020, 09:01
Ο Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσκεψή του στη δομή στον Αγιο Παντελεήμονα. Δεν μπορούσε να κρύψει την απογοήτευση και την ανησυχία του
|ΙΝΤΙΜΕnews/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Aπογοητευμένος ο Τσιόδρας στον Αγιο Παντελεήμονα: Η Αθήνα δεν πήρε ακόμα το μάθημά της

Protagon Team Protagon Team 1 Οκτωβρίου 2020, 09:01

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διακομιδή σε νοσοκομεία αναφοράς Covid-19 των ηλικιωμένων που διαγνώστηκαν θετικοί στον νέο κορονοϊό, στο γηροκομείο του Αγίου Παντελεήμονος.

Δέκα εξ αυτών διακομίστηκαν στα Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σισμανόγλειο», «Αττικόν» και «Ασκληπιείο» και αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταφορά άλλων οκτώ τροφίμων της Μονάδας Φιλοξενίας στον Αγιο Παντελεήμονα.

Την ίδια ώρα, συνεργεία του Δήμου Αθηναίων πλένουν από το πρωί της Πέμπτης και απολυμαίνουν το οικοδομικό τετράγωνο στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονος, όπου βρίσκεται η δομή φροντίδας ηλικιωμένων με τα δεκάδες κρούσματα κορονοϊού.

Ο εφιάλτης της μετάδοσης του ιού στα γηροκομεία «ξύπνησε» ξανά και μετά τη Θεσσαλονίκη με την «Αγία Κυριακή» το σκηνικό επαναλαμβάνεται και στην Αθήνα.

Ανησυχητική «πρωτιά» ξανά για την Αττική με 195 κρούσματα εκ των οποίων μόλις 26 σχετίζονται με γνωστές συρροές

«Στη Θεσσαλονίκη το μάθημα το πήραν, η Αθήνα δυστυχώς δεν πάει καλά», δήλωσε απογοητευμένος το βράδυ της Τετάρτης ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, έχοντας ολοκληρώσει την εσπευσμένη επίσκεψή του στο γηροκομείο στον Αγιο Παντελεήμονα.

«Η διασπορά σε τέτοιους χώρους, που δεν δέχονται επισκεπτήριο, συνήθως γίνεται από το προσωπικό. Η Αθήνα δεν πάει καλά όσον αφορά την πανδημία. Είναι μια κατάσταση που δεν θέλουμε να την ξαναδούμε και, δυστυχώς, συνεχίζουμε να τη βλέπουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας, επικαλούμενος το παράδειγμα της Θεσσαλονίκης, όπου σε μικρό διάστημα τα κρούσματα μειώθηκαν αισθητά: «Στη Θεσσαλονίκη το μάθημα το πήραν και η Θεσσαλονίκη πάει καλά», συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι στο γηροκομείο του Αγίου Παντελεήμονα έγιναν συνολικά 90 τεστ και τα 40 από αυτά βρέθηκαν θετικά (αρχικά είχαν αναφερθεί 32 θετικά κρούσματα στα 70 τεστ). Τεστ στη συγκεκριμένη δομή είχαν γίνει σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, και τον περασμένο Αύγουστο, χωρίς να βρεθεί κάποιο θετικό κρούσμα.

«Ο συγκεκριμένος χώρος είχε ελεγχθεί στα τέλη Αυγούστου και δεν είχε βρεθεί κάποιο κρούσμα. Πρέπει να δούμε τι συνέβη τον μήνα που μεσολάβησε», δήλωσε ο κ. Αρκουμανέας στην ΕΡΤ, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση σε ιδιοκτήτες και εργαζομένους να τηρούν με αυστηρότητα τα μέτρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...