389
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το πρωί της Τρίτης | InTimeNews

Απογευματινή «κυβίστηση» Καμμένου: Στηρίζω Τσίπρα μέχρι τέλους

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουλίου 2018, 20:59
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το πρωί της Τρίτης
|InTimeNews

Απογευματινή «κυβίστηση» Καμμένου: Στηρίζω Τσίπρα μέχρι τέλους

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουλίου 2018, 20:59

Για τις θέσεις του απέναντι στο Σκοπιανό και το αν θα «ρίξει» την κυβέρνηση στην περίπτωση που η συμφωνία για το όνομα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή με 151 ψήφους, μίλησε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 της Τρίτης ο υπουργός Άμυνας και επικεφαλής των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

Εκεί, δήλωσε πως θα στηρίξει μέχρι τέλους τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση.

Tόνισε, επίσης, πως «εάν, όταν και εφόσον» έρθει η συμφωνία με 151 ψήφους, θα κάνει αυτό που πρέπει και τον λόγο θα έχει ο ελληνικός λαός.

«Η κυβέρνηση αυτή έχει ημερομηνία λήξης τον Σεπτέμβριο του 2019. Είπατε δύο λέξεις-κλειδιά. Εάν έρθει η συμφωνία και γι’ αυτό πρέπει να γίνουν πολλά βήματα, όπως εκλογές στα Σκόπια και να ανατραπεί ο πρόεδρος. Αυτό για μένα, θα τραβήξει δύο χρόνια. Θα πρέπει να διασφαλιστεί και η γνώμη του λαού της ΦΥΡΟΜ. Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει πολίτης που να ψηφίσει», τόνισε αρχικά.

Καρέ από τη συγκεκριμένη τηλεοπτική συνέντευξη
Καρέ από τη συγκεκριμένη τηλεοπτική συνέντευξη

Και συνέχισε: «Το δεύτερο είναι το 151. Θα σας θυμίσω ότι στην ανακοίνωση του Μαξίμου, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για μεγάλη κυβερνητική πλειοψηφία. Σήμερα ο κ. Μοσκοβισί ανακοίνωσε την έξοδο από τα μνημόνια. Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης έπεμψαν τον κ. Μοσκοβισί γιατί είπε ότι θα έχουμε καθαρή έξοδο. Ο κ. Χατζηδάκης σχεδόν έκλαιγε. Πριν από λίγο ο κ. Μεϊμαράκης έβγαλε ένα πολύ σημαντικό tweet. Αντί ο κ. Μητσοτάκης να ακολουθήσει τη σοβαρή γραμμή του κ. Μεϊμαράκη, επέλεξε την ακροδεξιά λογική του «Γερούν, βάστα γερά». Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούν το Σκοπιανό».

Αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις του, τόνισε: «Το ‘Βόρεια Μακεδονία’ το είχε προτείνει η Νέα Δημοκρατία. Η θέση μου για το Σκοπιανό ήταν γνωστή στον Τσίπρα. Είπα ότι όταν έρθει και αν έρθει, και αν έρθει με 151 και όχι με 180, είμαι υποχρεωμένος να δώσουμε τον λόγο στον ελληνικό λαό. Δεν θα επιτρέψω η συμφωνία αυτή να έρθει με 151 ψήφους και τον λόγο θα έχει ο ελληνικός λαός. Εάν, όταν και εφόσον. Ο κ. Κοτζιάς είναι εκπρόσωπος μίας κυβέρνησης με δύο κόμματα. Έχει προσωπικές απόψεις, με τις οποίες διαφωνούμε, αλλά όταν είναι υπουργός Εξωτερικών, εκπροσωπεί μία κυβέρνηση συνεργασίας. Είμαι ευτυχής που έγινε η διαπραγμάτευση. Αυτοί οι οποίοι κάνουν τους Μακεδονομάχους είχαν παραδώσει τα πάντα. Ο Σαμαράς, ο μεγαλύτερος Μακεδονομάχος, είχε υπογράψει το Μακεδονία-σκέτο. Στηρίζω τον Τσίπρα και την κυβέρνηση μέχρι τέλους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...