270
|

Απόγειο κακογουστιάς! Εστησαν πύργο ναυαγοσώστη μπροστά στο Ναυάγιο της Ζακύνθου

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2022, 13:10

Απόγειο κακογουστιάς! Εστησαν πύργο ναυαγοσώστη μπροστά στο Ναυάγιο της Ζακύνθου

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2022, 13:10

Σήμα κατατεθέν του ελληνικού τουρισμού εν γένει, το Ναυάγιο Ζακύνθου, η διασημότερη παραλία του νησιού του Ιονίου –και για πολλούς της χώρας– προσελκύει και φέτος, όπως κάθε καλοκαίρι, χιλιάδες επισκέπτες. Η δημοτική Αρχή του νησιού έκρινε σκόπιμο –και αναγκαίο ομολογουμένως– να φροντίσει για την ασφάλεια των λουόμενων στην παραλία, εγκαθιστώντας ναυαγοσώστη και τον σχετικό πύργο από όπου θα επιβλέπει την ακτή.

Σε μία ακόμη όμως εκδήλωση της «ανίκητης» ελληνικής κακογουστιάς και περιφρόνησης μνημείων ή σημείων προβολής της χώρας –ειδικά σε τουριστικές περιοχές– οι αρμόδιοι πήγαν και έστησαν τον πύργο του ναυαγοσώστη ακριβώς μπροστά από το περίφημο ναυάγιο!

Οπως ήταν επόμενο, η επιλογή του σημείου τοποθέτησης του πύργου προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, με το μέλος της Επιτροπής Προστασίας του Ναυαγίου, Νίκο Τσίπηρα, να κάνει –ευγενικά– λόγο για «άστοχη ενέργεια».

Οπως έκανε γνωστό ο κ. Τσίπηρας, έπειτα από παρέμβαση της Επιτροπής, αλλά και του ίδιου του υπουργού Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, ο δήμαρχος Ζακύνθου, Νικήτας Αρετάκης, δεσμεύθηκε ότι η ξύλινη κατασκευή θα μετακινηθεί σε άλλο σημείο της παραλίας.

«Ελπίζουμε πως σήμερα ή αύριο θα έχει φύγει από εκεί, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να έχουν μία καθαρή εικόνα του χώρου», είπε στο Μega o κ. Τσίπηρας.

Σύμφωνα πάντως με την τοπική ιστοσελίδα imerazante.gr, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του νησιού, Σταύρος Κακολύρης, υπεραμύνθηκε της απόφασης του δήμου, ισχυριζόμενος ότι η θέση του πύργου του ναυαγοσώστη επελέγη από το Λιμεναρχείο και ο δήμος δεν θα μπορούσε να τον τοποθετήσει αυθαίρετα όπου ήθελε.

«Εκεί μας υπέδειξε το Λιμεναρχείο, εκεί τον τοποθετήσαμε», είπε ο κύριος Κακολύρης αποποιούμενος κάθε ευθύνη για την επιεικώς ατυχή απόφαση να μπει ένας ξύλινος πύργος ακριβώς μπροστά στο σήμα κατατεθέν της Ζακύνθου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...