394
Ο Γιώργος Βαρεμένος στις εκδηλώσεις της ομογένειας της Μελβούρνης | neoskosmos.gr

Αποδοκιμασίες και μπουκάλια κατά του Γιώργου Βαρεμένου από ομογενείς στη Μελβούρνη

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2019, 11:24
Ο Γιώργος Βαρεμένος στις εκδηλώσεις της ομογένειας της Μελβούρνης | neoskosmos.gr

Αποδοκιμασίες και μπουκάλια κατά του Γιώργου Βαρεμένου από ομογενείς στη Μελβούρνη

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2019, 11:24

Εντονα αποδοκίμασαν ομογενείς στη Μελβούρνη, τον β’ αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Βαρεμένο, στη διάρκεια εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με την ομογενειακή ιστοσελίδα neoskosmos.gr, όταν ο κ. Βαρεμένος ξεκίνησε την ομιλία του, μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης, άρχισαν οι αποδοκιμασίες, για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Κάποιοι άρχισαν να φωνάζουν «Ελλάς, Ελλάς Μακεδονία», να αποκαλούν τον κ. Βαρεμένο «αλήτη» και την κυβέρνηση «προδότες» και να τον γιουχάρουν.

Μάλιστα, κάποιος από τους παρευρισκομένους πέταξε και δύο μπουκάλια προς τον κ. Βαρεμένο, χωρίς αυτά να απειλήσουν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Η ομιλία του ήταν πολύ δύσκολο να ακουστεί λόγω των συνθημάτων, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να την διακόψει και αστυνομικοί μαζί με τους άνδρες ασφαλείας του να τον απομακρύνουν από τον χώρο, υπό τον ήχο των άγριων αποδοκιμασιών.

Σε συνέντευξή τύπου που παραχώρησε το Σάββατο στο γενικό προξενείο της Μελβούρνης, ο κ. Βαρεμένος είχε χαρακτηρίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών ως «τη μεγαλύτερη ελληνική διπλωματική επιτυχία από το 1974 έως σήμερα» προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα θα είναι πολλαπλά κερδισμένη σε βάθος χρόνου».

Μία ημέρα νωρίτερα, κάποιοι δεν επέτρεψαν στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόξενο Δημήτρη Μιχαλόπουλο να παραστούν στην εκδήλωση για τα 60 χρόνια από την ίδρυση της Παμμεσηνιακής Αδελφότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας «Ο Παπαφλέσσας».

Στη δοξολογία που έγινε στον καθεδρικό ναό του Aγ. Ευσταθίου, ο Επίσκοπος Μηλιτουπόλεως Ιάκωβος, αναφερόμενος εμμέσως στις αντιδράσεις των ομογενών για τη «Συμφωνία των Πρεσπών», ζήτησε από τους πολιτικούς να αφουγκράζονται τον λαό και τις ανησυχίες του.

Δείτε το βίντεο από τα επεισόδια, που ανέβηκε στη σελίδα των Greek City Times στο Facebook:

Breaking News out of Melbourne, Australia.Vice President of the Greek Parliament, Giorgos Varemenos was forced to leave the Greek Independence Day celebration in Melbourne, after he attended the parade and was chased away by attendees. Video by Peter Stavropoulos

Geplaatst door Greek City Times op Zaterdag 23 maart 2019

Τι απαντά ο Γ. Βαρεμένος

Με γραπτή του δήλωση έδωσε τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα στη Μελβούρνη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: «Σκιαγραφείται μια εικόνα για την παρουσία μου στις τελετές για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, που θέλησε να δημιουργήσει ένας πυρήνας που δεν έχει σχέση με την πλειοψηφία της ομογένειας και που προσπάθησε να αμαυρώσει έναν ιερό χώρο με το γνωστό φασιστικό σύνθημα κατά των πολιτικών».

Και προσθέτει: «Δεν είμαι αφελής, αλλά και μέσα στο τοξικό κλίμα μιας στημένης αθλιότητας πώς είναι δυνατόν να αναπαράγονται εκφράσεις χυδαιότητας και να επιχειρείται να δημιουργηθεί η εικόνα ότι έσπευσα να αποχωρήσω δρομαίος. Ενώ υπερασπίστηκα την τιμή του πολιτικού κόσμου τον οποίο εκπροσωπούσα εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, αλλά και τα αισθήματα ομοψυχίας της ελληνικής παροικίας τα οποία μου μετέφεραν πάρα πολλοί ζητώντας μου να προσπεράσω εκείνους που προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια διαφορετική εικόνα».