249
O πρώην ποδοσφαιριστής Ντέιβιντ Μπέκαμ στη Νέα Υόρκη τον Φλεβάρη του 2020 | REUTERS/Carlo Allegri/File Photo

Από τον Μπέκαμ στην Μπίλι Αϊλις: Διασημότητες καλούν να δοθούν εμβόλια στις φτωχές χώρες

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2021, 17:24
O πρώην ποδοσφαιριστής Ντέιβιντ Μπέκαμ στη Νέα Υόρκη τον Φλεβάρη του 2020
|REUTERS/Carlo Allegri/File Photo

Από τον Μπέκαμ στην Μπίλι Αϊλις: Διασημότητες καλούν να δοθούν εμβόλια στις φτωχές χώρες

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2021, 17:24

Αστέρες της μεγάλης οθόνης, του ποδοσφαίρου, του τένις και του μηχανοκίνητου αθλητισμού καλούν, με αφορμή την επικείμενη  σύνοδο κορυφής των G7, τα μέλη των επτά ισχυρών κρατών να δώσουν σε φτωχές χώρες δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19, στηρίζοντας την ανάλογη έκκληση της Unicef.

Θυμίζουμε ότι η σύνοδος διεξάγεται από την ερχόμενη Παρασκευή έως και την Κυριακή στην Κορνουάλη, στη νοτιοδυτική Αγγλία.

Την επιστολή υπογράφουν οι ηθοποιοί Λίαμ Νίσον, Ορλάντο Μπλουμ, Πριγιάνκα Τσόπρα Τζόνας, Γούπι Γκόλντμπεργκ, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ και Ολίβια Κόλμαν, καθώς και οι τραγουδίστριες Μπίλι Αϊλις, Κέιτι Πέρι και Ανζελίκ Κίντζο, σταρ του ποδοσφαίρου όπως ο Ντέιβιντ Μπέκαμ ή ο Σέρχιο Ράμος, των αγώνων αυτοκινήτου (Φερνάντο Αλόνσο) ή του τένις (Άντι Μάρεϊ).

Οι παραπάνω καλούν τους ηγέτες της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, του Καναδά, της Ιαπωνίας, της Γερμανίας και των ΗΠΑ να δεσμευθούν ότι θα μοιραστούν επειγόντως με τις φτωχές χώρες τουλάχιστον το 20% των προμηθειών δόσεων εμβολίων κατά της Covid-19.

«Με μια αναμενόμενη δωρεά τουλάχιστον 150 εκατομμυρίων δόσεων από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο, υπολογίζεται ότι θα μειωθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού και η απειλή παραλλαγμένων στελεχών», υπογραμμίζουν στην έκκλησή τους.

«Ο κόσμος πέρασε ενάμιση χρόνο στη μάχη κατά της πανδημίας της Covid-19, όμως ο ιός εξακολουθεί να εξαπλώνεται σε πολλές χώρες και να παράγει νέα στελέχη, τα οποία θα μπορούσαν να μας οδηγήσουν πάλι εκεί απ’ όπου ξεκινήσαμε. Αυτό σημαίνει νέο κλείσιμο σχολείων, περισσότερη αναστάτωση στη φροντίδα υγείας και ακόμα μεγαλύτερη πτώση της οικονομίας – απειλώντας το μέλλον των οικογενειών και των παιδιών σε όλο τον κόσμο», αναφέρουν οι συντάκτες της επιστολής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...