212
Αστυνομικοί απομακρύνουν το φορτηγό του θανάτου από το σημείο όπου βρέθηκε | REUTERS

Από το Βιετνάμ και τα 39 θύματα στο μακάβριο φορτηγό του Εσεξ

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2019, 17:05
Αστυνομικοί απομακρύνουν το φορτηγό του θανάτου από το σημείο όπου βρέθηκε
|REUTERS

Από το Βιετνάμ και τα 39 θύματα στο μακάβριο φορτηγό του Εσεξ

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2019, 17:05

Από το Βιετνάμ ήταν και οι 39 νεκροί που βρέθηκαν στο φορτηγό – ψυγείο στο Εσεξ της Βρετανίας, τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την αστυνομία του Βιετνάμ.

Οι 31 ήταν άντρες και οι οκτώ γυναίκες.

«Μέχρι τις 20.00 μ.μ. [τοπική ώρα] της 7ης Νοεμβρίου, το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας του Βιετνάμ και οι βρετανικές αρχές ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν ότι και τα 39 θύματα που εντοπίστηκαν νεκροί στο Εσεξ στις 23 Οκτωβρίου ήταν Βιετναμέζοι», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ταυτοποίησε επίσημα τους 39 ανθρώπους και ότι έχει ενημερώσει τις οικογένειές τους.

«Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα στην έρευνα και μας δίνει τη δυνατότητα να εργαστούμε από κοινού με τους συναδέλφους μας της αστυνομίας του Βιετνάμ προκειμένου να υποστηρίξουμε τις οικογένειες των θυμάτων αυτών», δήλωσε ο αξιωματικός, στον οποίο έχει ανατεθεί η έρευνα, ο βοηθός αρχιφύλακας του Εσεξ Τιμ Σμιθ.

Αυτοκίνητα από γραφεία κηδειών ετοιμάζονται να παραλάβουν τις σορούς των θυμάτων

Σε βάρος του οδηγού του φορτηγού απαγγέλθηκαν 39 κατηγορίες για ανθρωποκτονία, συνωμοσία για διακίνηση ανθρώπων και ξέπλυμα χρήματος.

Οκτώ άνθρωποι συνελήφθησαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα από τη βιετναμέζικη αστυνομία και άλλοι δύο είχαν συλληφθεί πιο πριν.

Η βρετανική αστυνομία αναζητεί επίσης δύο αδελφούς από τη Βόρεια Ιρλανδία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...