181
Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης (φωτογραφία αρχείου) | Intime

Από το Σάββατο η άρση στους περιορισμούς σε γήπεδα, διασκέδαση και εκδρομές

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 16 Φεβρουαρίου 2022, 18:20
Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης (φωτογραφία αρχείου)
|Intime

Από το Σάββατο η άρση στους περιορισμούς σε γήπεδα, διασκέδαση και εκδρομές

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 16 Φεβρουαρίου 2022, 18:20

Αποδεκτή έκανε η κυβέρνηση την άρση των περιοριστικών μέτρων που πρότεινε η Επιτροπή Επιδημιολόγων (εδώ) μετά από τη συνεδρίασή της το απόγευμα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, από το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου, η πληρότητα στα γήπεδα θα είναι 50%, η τηλεργασία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα μειώνεται στο 20%, ενώ θα επιτρέπεται η διασκέδαση σε όρθιους.

Μάλιστα, όπως όλα δείχνουν, σε αυριανή σύσκεψη που θα κάνει η Επιτροπή Επιδημιολόγων, θα πρέπει να επανεξετάσει το μέτρο για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις, καθώς σήμερα αποφάσισε να πει «όχι» στις παρελάσεις.

«Στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, κατόπιν αιτήματος της Κυβέρνησης, εισηγήθηκε την άρση της απαγόρευσης της όρθιας διασκέδασης, την έναρξη πραγματοποίησης των σχολικών εκδρομών, την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50% και την εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%. Σε αυριανή της συνεδρίαση η επιτροπή θα εξετάσει επιμέρους αιτήματα. Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ. Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 19.02.22», δήλωσε ο κ. Πλεύρης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...