332
Σταθάκης, Ρήγας, Πετρόπουλος, Παπακώστα, Κουίκ και Θεοχαρόπουλος. Από τα υπουργικά έδρανα πάνε σπίτι τους... | SOOC/CreativeProtagon

Από τα υπουργικά έδρανα… σπίτι τους – η μεγάλη «σφαγή» των υπουργών του Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουλίου 2019, 09:12
Σταθάκης, Ρήγας, Πετρόπουλος, Παπακώστα, Κουίκ και Θεοχαρόπουλος. Από τα υπουργικά έδρανα πάνε σπίτι τους...
|SOOC/CreativeProtagon

Από τα υπουργικά έδρανα… σπίτι τους – η μεγάλη «σφαγή» των υπουργών του Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουλίου 2019, 09:12

Δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο, προβεβλημένοι υπουργοί να μη βρίσκουν τη θέση τους στο κοινοβούλιο ύστερα από εκλογές. Είναι όμως ένα φαινόμενο αυτών των εκλογών, σε μια ένδειξη του πόσο ρευστά είναι τα πράγματα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Μέλη της κυβέρνησης που ταυτίστηκαν με την εποχή Τσίπρα, όπως ο Γιώργος Σταθάκης και ο Τάσος Πετρόπουλος δεν κατάφεραν να εκλεγούν βουλευτές και έτσι θα πρέπει να επιστρέψουν σε αυτό που έκαναν πριν την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Η περίπτωση του κ. Σταθάκη, υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, χαρακτηριστική. Εχασε κατά κράτος από τον Παύλο Πολάκη τη μάχη των Χανίων όπου ο ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε έναν βουλευτή. Σε ποσοστό ενσωμάτωσης σταυρών 82,27% στα Χανιά, ο απερχόμενος αν. υπουργός Υγείας παίρνει 12.570 ψήφους, έναντι 9.754 του κ. Σταθάκη.

Στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών, δύο στελέχη της κυβέρνησης δεν εξελέγησαν βουλευτές. Ο προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ, υφυπουργός Εργασίας, Τέρενς Κουίκ είναι πέμπτος και πρώτος επιλαχών, ενώ ο κ. Πετρόπουλος, υφυπουργός Εργασίας, κατετάγη ένατος.

Στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθηνών έκπληξη συνιστά η μη εκλογή του αναπληρωτή υπουργού Αμυνας και πρώην γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Ρήγα. Αλλά δεν ήταν ο μόνος που έμεινε εκτός Βουλής. Δεν εξελέγη ούτε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας αλλά και ούτε ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος σε ένα απίστευτο θρίλερ φάνηκε να χάνει την έδρα από τον προερχόμενο από τους Ανεξ. Ελληνες Θανάση Παπαχριστόπουλο (σε ποσοστό ενσωμάτωσης σταυρών 96,47% η διαφορά τους ήταν 18 ψήφοι!).

Εκτός Βουλής τέθηκαν ο υπουργός Τουρισμού και πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος καθώς και η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και πρόεδρος της ΝΕΟ Κατερίνα Παπακώστα, που ήταν και οι δύο υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών. Εκτός βρέθηκε και ο Γιώργος Βασιλειάδης, υφυπουργός Αθλητισμού.

Στην Α’ Θεσσαλονίκης ήταν υποψήφιοι ο υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης και η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου, οι οποίοι επίσης δεν κατάφεραν να εκλεγούν.

Εκτός Βουλής είναι και η υπουργός Πολιτισμού, Μυρσίνη Ζορμπά, η οποία στην Α’ Αθηνών κατετάγη έβδομη, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει τέσσερις βουλευτές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...