260
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. | ΕΡΤ

Από τα σούπερ μάρκετ τα self tests στην Αχαΐα – Εξαιρούνται οι εμβολιασμένοι

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουνίου 2021, 18:39
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ.
|ΕΡΤ

Από τα σούπερ μάρκετ τα self tests στην Αχαΐα – Εξαιρούνται οι εμβολιασμένοι

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουνίου 2021, 18:39

Ανακοινώσεις για τα self tests έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης κατά την τακτική ενημέρωση των 6 μ.μ. την Πέμπτη. Ο κ. Κοντοζαμάνης σχολίασε ότι «η δράση αυτή είχε επιτυχία και γι’ αυτό θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες για το Δημόσιο, τους εργαζόμενους στην εστίαση και τους νέους, με εξαίρεση τα άτομα που είναι πλήρως εμβολιασμένα. Χθες συναντηθήκαμε με τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών και τους ζητήσαμε να συνεχιστεί η διάθεση των self tests από τα φαρμακεία το επόμενο δίμηνο, προς τους συμπολίτες μας που προαναφέραμε».

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός ανέφερε ότι αναμένεται η απάντηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και ότι ελπίζει να είναι θετική, ενώ έριξε τα… βέλη του σε δύο Συλλόγους Φαρμακοποιών που εξέδωσαν ανακοινώσεις, λέγοντας ότι δεν θα συνεχίσουν τη διάθεση των self tests, με τον υφυπουργό να μιλά για «ανόητες δικαιολογίες».

Για την περιοχή της Αχαΐας, όπου ο τοπικός φαρμακευτικός σύλλογος αποφάσισε την αναστολή της διάθεσης των self tests, η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει να γίνει η διάθεση μέσω των σούπερ μάρκετ.

Μάλιστα, ο κ. Κοντοζαμάνης είπε ότι παρόμοιο σχέδιο έχει εκπονηθεί και για την Αττική, αν δεν συμφωνήσουν οι φαρμακοποιοί να συνεχίσουν τη δωρεάν διάθεση των self tests.

«Προετοιμαζόμαστε να υλοποιήσουμε το σχέδιο αυτό και στην Αττική, εφόσον ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής επιμείνει στην άρνησή του να συνεχίσει τη διάθεση των self tests στους πολίτες. Είμαι βέβαιος ότι η στοιχειώδης ευθύνη θα υπερισχύσει των όποιων συνδικαλιστικών πρακτικών. Η πανδημία δεν έχει τελειώσει. Μόνο ενωμένοι και με ομαδική δουλειά θα τα καταφέρουμε. Η κυβέρνηση οφείλει να προστατεύσει τον πληθυσμό και να διασφαλίσει την πρόσβαση στα self tests. Αυτό και κάνουμε», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...