305
Η 27χρονη μετέβη μόνη της στη μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου Πατρών «Αγιος Ανδρέας», όπου και γέννησε το κοριτσάκι. Τα ξημερώματα της 12ης Φεβρουαρίου (3.30) έφυγε από το νοσοκομείο χωρίς να πάρει εξιτήριο |

Aπό πνιγμό ο θάνατος του βρέφους στην Πάτρα – Ποινική δίωξη στη μάνα

Protagon Team Protagon Team 13 Φεβρουαρίου 2020, 13:51
Η 27χρονη μετέβη μόνη της στη μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου Πατρών «Αγιος Ανδρέας», όπου και γέννησε το κοριτσάκι. Τα ξημερώματα της 12ης Φεβρουαρίου (3.30) έφυγε από το νοσοκομείο χωρίς να πάρει εξιτήριο
|

Aπό πνιγμό ο θάνατος του βρέφους στην Πάτρα – Ποινική δίωξη στη μάνα

Protagon Team Protagon Team 13 Φεβρουαρίου 2020, 13:51

Σε πνιγμό οφείλεται, σύμφωνα με την ιατροδικαστή Αγγελική Τσιόλα, ο θάνατος του βρέφους που εγκατέλειψε η ίδια του η μάνα στην Πάτρα, σε παραλία στην περιοχή Βραχναίικα, μόλις λίγες ώρες μετά τη γέννησή του.

Αιτία θανάτου, όπως διευκρίνισε σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κυρία Τσιόλα, είναι «πνιγμός εντός θαλάσσιου ύδατος», ενώ περισσότερα στοιχεία όσον αφορά τον χρόνο και τις συνθήκες θανάτου του άτυχου βρέφους αναμένονται με την ολοκλήρωση της προανακριτικής διαδικασίας.

Η μάνα του παιδιού οδηγήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ενώπιον της εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Πατρών, η οποία της άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.

Ακολούθως, η 27χρονη μητέρα οδηγήθηκε στον ανακριτή, όπου μέσω του συνηγόρου της ζήτησε και έλαβε τριήμερη προθεσμία, προκειμένου να απολογηθεί.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά για την υπόθεση, η 27χρονη έκρυβε την εγκυμοσύνη της από τα οικεία της πρόσωπα.

Στις 11 Φεβρουαρίου μετέβη μόνη της στη μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου Πατρών «Αγιος Ανδρέας», όπου και γέννησε ένα κοριτσάκι με καισαρική τομή.

Τα ξημερώματα της 12ης Φεβρουαρίου (3.30) έφυγε από το νοσοκομείο χωρίς να πάρει εξιτήριο και για ώρες περιπλανιόταν με το νεογέννητο στην αγκαλιά της στην πόλη της Πάτρας, ώσπου τελικά έφτασε στην Πλαζ Πατρών, στην περιοχή Βραχναίικα. Εκεί εγκατέλειψε το βρέφος μόνο και αβοήθητο.

Κατά τις ίδιες πληφορορίες το μωρό βρήκε νεκρό άλλη εγκυμονούσα, ενώ έκανε τη βόλτα της στην παραλία. Αλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για κάποιον περιπατητή που αρχικά το πέρασε για κούκλα.

Λίγες ώρες μετά τον εντοπισμό του νεκρού βρέφους, βρέθηκε και η μητέρα του, η οποία και ομολόγησε ότι εγκατέλειψε το παιδί της.

 

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, η 27χρονη είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση και δεν μιλάει με κανέναν.

«Η εντολέας μου είναι κλασική περίπτωση επιλόχειας κατάθλιψης. Δεν είχε γνωστοποιήσει σε κανέναν, δηλαδή ούτε σε συγγενείς, ούτε σε φίλους, ούτε και στον βιολογικό πατέρα, την ύπαρξη της εγκυμοσύνης, αλλά και του τοκετού. Πήγε μόνη της και γέννησε με καισαρική τομή» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...