167
|

Από αναβολή σε αναβολή η δίκη των «Θεματοφυλάκων» για την «έφοδο» στο διαγνωστικό κέντρο

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2021, 14:58

Από αναβολή σε αναβολή η δίκη των «Θεματοφυλάκων» για την «έφοδο» στο διαγνωστικό κέντρο

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2021, 14:58

Για τις 20 Ιανουαρίου αναβλήθηκε η δίκη των τεσσάρων «Θεματοφυλάκων» για την εισβολή τους (εδώ) σε διαγωνιστικό κέντρο στην Κάτω Τούμπα, στη Θεσσαλονίκη, δηλώνοντας «στελέχη της Συνταγματικής Αστυνομίας» και απαιτώντας από τον υπεύθυνο του κέντρου έγγραφα νόμιμης λειτουργίας και στοιχεία των εργαζόμενων.

Η δίκη αναβλήθηκε (για δεύτερη φορά) από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, λόγω κωλύματος που επικαλέστηκε ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης.

Ηδη από την προηγούμενη αναβολή είχαν αφεθεί ελεύθεροι.

Οι τέσσερις αρνητές διώκονται για αντιποίηση Αρχής, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παράνομη βιντεοσκόπηση και παραβίαση των μέτρων για την αποτροπή διασποράς μολυσματικών ασθενειών.

Σε δηλώσεις τους έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Οπως είπαν, εισέβαλαν στο διαγνωστικό επειδή διαπίστωσαν εκτεθειμένο έναν κάδο βιολογικών υλικών και υπολειμμάτων rapid test και γι’ αυτόν τον λόγο, ως ενδιαφερόμενοι πολίτες, ζήτησαν επίδειξη εγγράφων.

Σύμφωνα παντως με τον κατηγορητήτιο, οι τέσσερις φορώντας διακριτικά«Δελτίο Α120Σ»  (που παραπέμπουν στην αυτοαποκαλούμενη ομάδα «Θεματοφύλακες του Αρθρου 120 του Συντάγματος»), παρεμπόδισαν τη διενέργεια rapid test στους πολίτες, προκαλώντας αναστάτωση στο διαγνωστικό κέντρο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...