148
Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς | ΕΡΤ

Μισό εκατ. ευρώ από τα πρόστιμα όσων έσπασαν την καραντίνα

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2020, 18:30
Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς
|ΕΡΤ

Μισό εκατ. ευρώ από τα πρόστιμα όσων έσπασαν την καραντίνα

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2020, 18:30

Σε απόλυτη καραντίνα στο σπίτι και χωρίς να έχουν το δικαίωμα να βγουν ούτε για αναγκαίες αγορές είναι αυτή τη στιγμή 5.824 πολίτες, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Πρόκειται για άτομα που είτε επέστρεψαν από το εξωτερικό, είτε είναι επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και πρέπει υποχρεωτικά να παραμείνουν στο σπίτι.

Πάντως υπάρχουν και εκείνοι που δεν τήρησαν την αυστηρή καραντίνα και εντοπίσθηκαν από τις αρχές. Σε σύνολο 96 άτομα που βρίσκονταν υπό καθεστώς υποχρεωτικής κατ’οίκον καραντίνας βρέθηκαν εκτός σπιτιού και τους επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρω. Το όλον; 480.000 ευρώ, σχεδόν μισό εκατομμύριο.

Οπως δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, σε 1.116 δειγματοληπτικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαμ 96 συμπολίτες μας να βρίσκονται εκτός σπιτιού γι’ αυτό και τους επιβλήθηκε το πρόστιμο, ενώ ασκήθηκαν και οι πειθαρχικές διώξεις.

Να σημειωθεί ότι 825 συμπολίτες μας ολοκλήρωσαν ήδη την καραντίνα των 7 ή 14 ημερών και πλέον μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι για τα απαραίτητα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...