329
Ο Κάρστεν Βάρχολμ δεν μπορεί να πιστέψει την επίδοσή του | REUTERS/Phil Noble

Απίστευτο παγκόσμιο ρεκόρ στα 400 μ. με εμπόδια από τον Κάρστεν Βάρχολμ!

Protagon Team Protagon Team 3 Αυγούστου 2021, 10:56
Ο Κάρστεν Βάρχολμ δεν μπορεί να πιστέψει την επίδοσή του
|REUTERS/Phil Noble

Απίστευτο παγκόσμιο ρεκόρ στα 400 μ. με εμπόδια από τον Κάρστεν Βάρχολμ!

Protagon Team Protagon Team 3 Αυγούστου 2021, 10:56

Ο Κάρστεν Βάρχολμ είχε κάνει μια… τροχιοδεικτική βολή πριν από έναν μήνα, όταν με μια επίδοση στα 46.70 είχε σπάσει το «στοιχειωμένο» ρεκόρ του Κέβιν Γιανγκ στα 400 μ. με εμπόδια (46.78, 1992). Ομως αυτό που συνέβη στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο το πρωί της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας) ήταν αθλητική «βόμβα».

Σε μία από τις πιο εντυπωσιακές κούρσες στην ιστορία των 400 μ. εμπόδια που έχουμε δει ποτέ όχι μόνο σε Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά σε οποιαδήποτε διεθνή οργάνωση στίβου, ο τρομερός Νορβηγός με χρόνο 45.94 έσπασε το φράγμα των 46 δευτερολέπτων. Το εντυπωσιακό είναι ότι και ο δεύτερος, ο Αμερικανός Ράι Μπένζαμιν, πέτυχε επίδοση που συνιστούσε παγκόσμιο ρεκόρ!

«Ήταν μία κούρσα που έγραψε Ιστορία. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό που πέτυχα. Όταν μπήκα στον αγώνα είπα στον εαυτό μου “θυμήσου τη δουλειά που έχεις κάνει”. Αυτό το χρυσό ήταν το μετάλλιο που έλειπε από τη συλλογή μου», δήλωσε μετά τον αγώνα του ο Κάρστεν Βάρχολμ ο οποίος όταν είδε στον φωτεινό πίνακα τον χρόνο που πέτυχε έσκισε από τη χαρά του την αθλητική του μπλούζα.

Η κούρσα ήταν όντως μνημειώδης: Ο Βάρχολμ τερμάτισε με 45.94, ενώ ο Ράι Μπένζαμιν τον κόντραρε ως το τέλος και ολοκλήρωσε την κούρσα με 46.17, επίδοση που είναι η δεύτερη καλύτερη όλων των εποχών. Τρίτος ήρθε ο Βραζιλιάνος Ντος Σάντος με 46.72, χρόνος που και αυτός, έναν μήνα πριν θα έσπαγε το ρεκόρ του Κέβιν Γιανγκ που ως και πρόσφατα κρατούσε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης, πριν 29 ολόκληρα χρόνια.

Ο Κάρστεν Βάρχολμ δίπλα στον ηλεκτρονικό πίνακα που δείχνει την απίστευτη επίδοσή του (REUTERS/Andrew Boyers)

Για να έχουμε μια τάξη μεγέθους της επίδοσης του Βάρχολμ, ο μέγας Εντουιν Μόουζες, ο σπουδαιότερος δρομέας 400 μ. με εμπόδια όλων των εποχών, ουδέποτε έτρεξε την απόσταση κάτω από 47 δευτερόλεπτα. Επίσης το παγκόσμιο ρεκόρ στα 400 μ. είναι 43,03 δευτερόλεπτα (το πέτυχε ο Νοτιοαφρικανός Νίεκερκ στο Ρίο ντε Τζανέιρο). Αυτό σημαίνει λιγότερα από τρία δευτερόλεπτα διαφορά ενώ υπάρχουν 10 εμπόδια!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...