255
Το σοκ για τον ερυθρόλευκο παίκτη και η προετοιμασία για τους πανηγυρισμούς από τους Λαμιώτες | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απίστευτη αποτυχία του Ολυμπιακού: αποκλείστηκε από τη Λαμία

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2019, 22:10
Το σοκ για τον ερυθρόλευκο παίκτη και η προετοιμασία για τους πανηγυρισμούς από τους Λαμιώτες
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απίστευτη αποτυχία του Ολυμπιακού: αποκλείστηκε από τη Λαμία

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2019, 22:10

Αυτό που δεν κατάφερε να κάνει ο Πανιώνιος στην Τούμπα, να αποκλείσει δηλαδή τον ποδοσφαιρικό Γολιάθ, ΠΑΟΚ (εδώ), το κατάφερε η Λαμία στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Η ομάδα της Φθιώτιδας δημιούργησε το βράδυ της Πέμπτης μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις όλων των εποχών στο Κύπελλο Ελλάδας, αποκλείοντας (μετά τον Παναθηναϊκό) και τον Ολυμπιακό στα προημιτελικά με νίκη 1-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Η πρόκριση για τη Λαμία επετεύχθη χάρη στο γκολ του Τομάς στο 52′, και ενώ οι Πειραιώτες προέρχονταν από ισοπαλία 3-3 στον πρώτο αγώνα και τους αρκούσε ένα «διαδικαστικό» 0-0 ή έστω ισοπαλία με λιγότερα γκολ.

Το αποτέλεσμα ήταν, βέβαια, «μαγική εικόνα», αφού οι παίκτες του Μαρτίνς έπαιξαν στο μισό γήπεδο την αντίπαλό τους. Επεσαν όμως πάνω σε έναν εκπληκτικό τερματοφύλακα της Λαμίας, τον Σαράνοφ, ο οποίος απέκρουσε και πέναλτι του Φορτούνη στο 85′.

Σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα μετράει. Και το 0-1 στο Φάληρο σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός τέθηκε εκτός διεκδίκησης ακόμη ενός τίτλου. Με σχεδόν δεδομένη μάλιστα την απώλεια του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ, αυτό σημαίνει ότι οι Πειραιώτες θα μείνουν χωρίς τρόπαιο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, κάτι που έχει να τους συμβεί από τα περίφημα «πέτρινα χρόνια» της δεκαετίας του 1990.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Λοντίγκιν, Κούτρης, Σισέ, Μιράντα, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης (57΄ Φορτούνης), Νάτχο, Μασούρας, Γκερέρο (57΄ Ποντένσε), Σολδάνο (66΄ Χασάν).

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Σαράνοβ, Ασίγκμπα, Καρυπίδης, Πλιάτσικας, Σκόνδρας, Μπεχαράνο (80΄ Βασιλαντωνόπουλος), Μπλάζιτς (67΄ Μπουλούλης), Ασούμπρε (59΄ Ρόμανιτς), Τομάς, Επστάιν, Καραμάνος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...