548
Τα σημάδια από τη δαγκωματιά της διευθύντριας και της πάλης που έγινε, στο πόδι και τα χέρια του ανηλίκου | Εφημερίδα Μαχητής Αρτας

Απίστευτο: Διευθύντρια Ειδικού Σχολείου δάγκωσε 11χρονο μαθητή με αυτισμό!

Protagon Team Protagon Team 13 Μαΐου 2022, 12:17
Τα σημάδια από τη δαγκωματιά της διευθύντριας και της πάλης που έγινε, στο πόδι και τα χέρια του ανηλίκου
|Εφημερίδα Μαχητής Αρτας

Απίστευτο: Διευθύντρια Ειδικού Σχολείου δάγκωσε 11χρονο μαθητή με αυτισμό!

Protagon Team Protagon Team 13 Μαΐου 2022, 12:17

Μήνυση κατά της διευθύντριας του Ειδικού Σχολείου Αρτας υπέβαλε μητέρα 11χρονου μαθητή αφού διαπίστωσε ότι τα σημάδια τραυματισμού που έφερε το παιδί της (μία τεράστια δαγκωματιά στο πόδι και σημάδια πάλης στα χέρια του) προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια επεισοδίου (!) με τη διευθύντρια.

«Την περασμένη Τρίτη, όταν πήγα να πάρω το παιδί μου από το σχολείο, είδα με έκπληξη ότι αυτό έφερε γρατζουνιές πίσω από το δεξί αυτί του και στους καρπούς των χεριών του. Ρώτησα τη δασκάλα του γιου μου τι συνέβη, καθώς το παιδί μου, όταν έφυγε το πρωί από το σπίτι μας, δεν έφερε κάποιο τραύμα. Η ίδια μου απάντησε ότι τα συγκεκριμένα τραύματα προκλήθηκαν από την προσπάθεια που έκανε η διευθύντρια και δασκάλα του σχολείου να απομακρύνει από κοντά της το παιδί μου, το οποίο είχε πιάσει τα μαλλιά της», περιέγραψε στην εφημερίδα «Μαχητής» της Αρτας η μητέρα του παιδιού.

«Η έκπληξή μου συνεχίστηκε όταν έφτασα σπίτι μας και άλλαξα ρούχα στον γιο μου και πήγα να τον κάνω μπάνιο, όπου εκεί, κατεβάζοντας τη φόρμα του, είδα μια τεράστια μελανιά-δαγκωματιά στο μέσο του ποδιού του, μάλιστα πρόκειται για μια μελανιά όπου φαίνονται ίχνη δοντιών. Αυτό με έκανε αμέσως να καταλάβω ότι κάποιος δάγκωσε τον γιο μου δυνατά στο σημείο αυτό. Ο γιος μου είναι αυτιστικό παιδί και η συνομιλία μαζί του, για να μου εξηγήσει τι συνέβη, δεν είναι εύκολη, το μόνο που μου είπε είναι ότι “έπαθε μίμι”», συνεχίζει στην περιγραφή για το απίστευτο περιστατικό η μητέρα του 11χρονου, μεταφέροντας μάλιστα και την ομολογία της διευθύντριας ότι ήταν αυτή που δάγκωσε το παιδί:

«Επικοινώνησα τότε με τη δασκάλα του σχολείου, ρωτώντας την εάν γνώριζε κάτι για το συμβάν. Η ίδια μου απάντησε ότι δεν γνώριζε κάτι, αλλά θα ενημέρωνε τη διευθύντρια του σχολείου να επικοινωνήσει μαζί μου. Και πράγματι, αμέσως η διευθύντρια επικοινώνησε μαζί μου, όπου μου παραδέχτηκε, από μόνη της, πριν καν προλάβω να τη ρωτήσω εγώ, ότι η ίδια δάγκωσε τον γιο μου, προκειμένου να τον απομακρύνει επειδή της τραβούσε τα μαλλιά!»

Σοκαρισμένη, η μητέρα του μαθητή άκουγε τη διευθύντρια να προσπαθεί να της αιτιολογήσει τη συμπεριφορά της, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ενήργησε με αυτόν τρόπο επειδή δέχτηκε επίθεση από τον ανήλικο γιο της. «Μου δήλωσε ότι ήταν σε άμυνα. Σε άμυνα ενάντια σε παιδί 11 χρόνων;» διερωτάται με αγανάκτηση και ζητεί να αποδοθούν ευθύνες.

«Κάθε μέρα δίνω έναν αγώνα για να γίνει το παιδί μου αποδεκτό! Γιατί είναι μια αναπηρία που δεν φαίνεται, δηλαδή αν πάμε σε μια παιδική χαρά, το παιδί μου, λόγω του αυτισμού του, θα θέλει να παίξει μόνος του στην τσουλήθρα, δεν συνεργάζεται με τα άλλα παιδάκια να παίξει. Ετσι, σε όσους δεν μας γνωρίζουν, ο γιος μου δείχνει σαν κακομαθημένο παιδί, αφού η αναπηρία του δεν φαίνεται.

»Κάθε μέρα δίνω, λοιπόν, έναν αγώνα, το παιδί μου να εγκλιματιστεί κάπου, και παλεύω διαρκώς. Μα το να δέχεται τέτοια συμπεριφορά ο γιος μου από το ίδιο του το σχολείο, το Ειδικό Σχολείο, πώς να το αντέξω; Εκεί κανονικά υπάρχουν δάσκαλοι ειδικής αγωγής, υποτίθεται ότι είναι άνθρωποι που έχουν σπουδάσει πώς να φέρονται σε παιδιά με ιδιαιτερότητες, σε παιδιά με αυτισμό και ειδικές ανάγκες… Πώς, τώρα, λοιπόν, μου στέλνουν το παιδί μου πίσω με δαγκωματιά και μελανιά και γρατσουνιές και μου λένε ότι δεν φταίνε, αλλά ότι ήταν σε άμυνα;» τονίζει, με την απογοήτευση να ξεχειλίζει, η μητέρα του 11χρονου μαθητή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News