458
Ο Ταγίπ Ερντογάν έδωσε συνέντευξη στο TRT. «Οταν έρθουν εδώ τα γεωτρύπανά μας, δεν θα έρθουν φυσικά για να κουνήσουν το μαντίλι. Θα τα συνοδεύουν φρεγάτες» απείλησε | REUTERS/Umit Bektas/File Photo

Απίστευτα προκλητικός Ερντογάν: «Ελλάδα, για μαζέψου λίγο!»

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2020, 09:28
Ο Ταγίπ Ερντογάν έδωσε συνέντευξη στο TRT. «Οταν έρθουν εδώ τα γεωτρύπανά μας, δεν θα έρθουν φυσικά για να κουνήσουν το μαντίλι. Θα τα συνοδεύουν φρεγάτες» απείλησε
|REUTERS/Umit Bektas/File Photo

Απίστευτα προκλητικός Ερντογάν: «Ελλάδα, για μαζέψου λίγο!»

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2020, 09:28

Σε νέα πρόκληση κατά της χώρας μας προχώρησε ο Ταγίπ Ερντογάν, «απαντώντας» με χάρτες για τα οικόπεδα στα οποία σχεδιάζει να πραγματοποιήσει γεωτρήσεις εντός της ελληνικής ΑΟΖ. Μάλιστα έφτασε σε σημείο να συστήσει στην Ελλάδα «να μαζευτεί».

«Η Ελλάδα δεν μένει ήσυχη και πετάει διάφορα. Βγαίνει και λέει αβάσιμα πράγματα. Ποια είναι αυτή η χώρα που μιλάει έτσι; Τέτοιες κουβέντες τις λένε στην Τουρκία; Σε ποιον νομίζεις ότι μιλάς; Για μαζέψου λίγο. Για μάθε τα όριά σου! Αν δεν μάθει τα όριά της, η Τουρκία είναι εμφανές τι θα κάνει», είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη το βράδυ της Δευτέρας στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT.

Δείχνοντας χάρτες και πίνακες με τις επτά περιοχές κοντά στην Κρήτη, ο τούρκος πρόεδρος είπε: «Σε αυτό τον πίνακα φαίνεται η περιοχή με τις ζώνες θαλάσσιας δικαιοδοσίας της Τουρκίας και της Λιβύης. Οποιος είναι έξυπνος γνωρίζει ότι η Τουρκία εδώ δεν πρόκειται να κάνει την παραμικρή υποχώρηση. Στο παρελθόν δεν είχαμε ούτε ερευνητικά πλοία ούτε γεωτρύπανα. Τώρα, δόξα τω Θεώ, έχουμε τρία πλωτά γεωτρύπανα και δύο ερευνητικά πλοία και τώρα όλα βρίσκονται και συνεχίζουν να δουλεύουν στην περιοχή εδώ. Ολα αυτά, τους έχουν ανησυχήσει πολύ (τους Ελληνες). Οταν έρθουν εδώ τα γεωτρύπανά μας, δεν θα έρθουν φυσικά για να κουνήσουν το μαντίλι. Θα τα συνοδεύουν φρεγάτες. Ερχονται εδώ προετοιμασμένα για το οτιδήποτε. Κοιτάξτε, εδώ έτσι και γίνει το παραμικρό λάθος, θα απαντήσουμε όπως πρέπει».

Σε ό,τι αφορά τις επιδιώξεις του να μετατρέψει την Αγια-Σοφία σε τζαμί και τις αντιδράσεις από την πλευρά της Αθήνας, ο Ερντογάν είπε: «Τώρα μιλούν για την Αγία Σοφία. Λένε δεν θα τη μετατρέψετε σε τζαμί. Μήπως είστε άνθρωποι της τουρκικής διοίκησης; Επιτίθενται στα τζαμιά μας, τους προειδοποιούμε και δεν μας ακούνε» προκάλεσε ακόμη, αναφερόμενος στις αντιδράσεις της Ελλάδας. Πρόσθεσε δε ότι «η Ελλάδα δεν είναι αυτή που διοικεί αυτή τη χώρα, συνεπώς θα έπρεπε να αποφύγει να κάνει τέτοια σχόλια. Εάν η Ελλάδα δεν ξέρει τη θέση της, η Τουρκία ξέρει πώς να απαντήσει».

Ο Ερντογάν έφερε ως παραδείγματα τα περιστατικά με τα τζαμιά στην Κύπρο. «Στη νότια Κύπρο προσπάθησαν να κάνουν σαμποτάζ σε δύο τζαμιά μας και να τα κάψουν με μολότοφ. Μετά, από τη μία κρεμάνε μια ελληνική σημαία και από την άλλη κουρέλια. Οταν εσείς κάνετε τέτοια, θα μείνουν χωρίς απάντηση; Εσείς κάνετε ότι δεν ακούτε τις προειδοποιήσεις», είπε.

«Συμφωνία» με Τραμπ για τη Λιβύη

Σε μια άλλη εξέλιξη, ο Ερντογάν συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Ντόναλντ Τραμπ για την κατάσταση στη Λιβύη. Οπως είπε ο ίδιος ο τούρκος πρόεδρος, οι δυο τους συμφώνησαν σε «ορισμένα ζητήματα» που σχετίζονται με τις εξελίξεις στην περιοχή αυτήν.

«Μια νέα εποχή μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ μπορεί να ξεκινά μετά το τηλεφώνημά μας. Συμφωνήσαμε σε ορισμένα θέματα», είπε ο Ερντογάν στη συνέντευξη. Πρόσθεσε δε ότι θα συζητήσει το θέμα της Λιβύης και με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...