315
Θα διεξαχθούν αυστηροί έλεγχοι για την καταλληλότητα των θαλασσών της Ζακύνθου. Εδώ, το αναγνωρίσιμο «Ναυάγιο» | Villa Costa / InTimeNews

Απέσυραν όλες τις γαλάζιες σημαίες από τη Ζάκυνθο – Καταγγελίες για λύματα

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2018, 22:08
Θα διεξαχθούν αυστηροί έλεγχοι για την καταλληλότητα των θαλασσών της Ζακύνθου. Εδώ, το αναγνωρίσιμο «Ναυάγιο»
|Villa Costa / InTimeNews

Απέσυραν όλες τις γαλάζιες σημαίες από τη Ζάκυνθο – Καταγγελίες για λύματα

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2018, 22:08

Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε την Πέμπτη η είδηση της απόσυρσης όλων των γαλάζιων σημαιών του νησιού από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης εξαιτίας καταγγελιών που υποβλήθηκαν προς τον συγκεκριμένο φορέα αναφορικά με τη διαχείριση των υγρών αποβλήτων και ειδικότερα τις εκροές λυμάτων στο ποτάμι του Αγίου Χαραλάμπη, στο πλάνο και εν γένει τη λειτουργία του βιολογικού.

Σύμφωνα με το imerazante.gr, από εδώ και πέρα εκείνο που πρέπει άμεσα να γίνει είναι αυστηροί έλεγχοι για να αποδειχθεί εάν ισχύουν ή όχι τα ισχυριζόμενα των καταγγελιών. Άλλωστε, σύμφωνα με το ίδιο site, εάν το πρόβλημα υπάρχει σε μερικές από τις 18 βραβευμένες παραλίες, το μέτρο της “υποστολής” θα εφαρμοστεί καθολικά και μάλιστα για δύο χρόνια εκτός και εάν αποδειχτεί πως δεν υπάρχει πρόβλημα. Ταυτόχρονα, σωρευτικά και επιβαρυντικά λειτούργησε το γεγονός ότι υπάρχουν σκουπίδια στους δρόμους και απουσία ναυαγοσωστών από τις παραλίες.

Η αξιολόγηση

Ερωτηματικά, πάντως, δημιουργεί το γεγονός ότι ενώ είχε περιέλθει το γεγονός σε γνώση του δήμου, από τις 13 Ιουλίου, δεν είχε ληφθεί καμία πρόνοια, κατά την ίδια ιστοσελίδα.

Μάλιστα, πριν από μερικές ημέρες έγινε σύσκεψη υπό τον δήμαρχο, αλλά και πάλι οι υπηρεσίες δεν ανταποκρίθηκαν ώστε με έγγραφά τους να παρουσιάσουν τις πραγματικές συνθήκες και πιθανόν να συγκρατούσαν τις τρέχουσες εξελίξεις. Από εκεί και πέρα άλλες ήταν οι διαπιστώσεις της επιτροπής αξιολόγησης και άλλες οι διαβεβαιώσεις των τοπικών υπηρεσιών, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια γενικευμένη σύγχυση.

Αναστέλλει τη λειτουργία της η Επιτροπή Τουρισμού;

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έντονη είναι η απογοήτευση των μελών της Επιτροπής Τουρισμού εξαιτίας αυτού του γεγονότος και επειδή δεν έχει διαχρονικά στηριχθεί από την πολιτική ηγεσία και τις υπηρεσίες του Δήμου. Μάλιστα, τα μέλη της φέρονται διατεθειμένα, υπό το βάρος των τελευταίων εξελίξεων, να προχωρήσουν στην αναστολή λειτουργίας της.

Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη “Γαλάζια Σημαία” όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους. Επιμένουν στις καλές υπηρεσίες που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος.