221
|

Απερρίφθη από το ΣτΕ η αίτηση ΠΑΟΚ – Ξάνθης για την πολυϊδιοκτησία

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2020, 16:55

Απερρίφθη από το ΣτΕ η αίτηση ΠΑΟΚ – Ξάνθης για την πολυϊδιοκτησία

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2020, 16:55

Απερρίφθη από στο Συμβούλιο της Επικρατείας το  αίτημα ΠΑΟΚ και Ξάνθης να «παγώσει» προσωρινά η διαδικασία ενώπιον των πειθαρχικών οργάνων της Σούπερ Λίγκας και της ΕΠΟ για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας, λόγω παράνομης σύνθεσης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ).

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, ο σύμβουλος Επικρατείας, Γεώργιος Τσιμέκας, απέρριψε την αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής που είχαν υποβάλει οι δύο ΠΑΕ με το αιτιολογικό ότι έχουν καταθέσει παράλληλα ανάλογες αιτήσεις και στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.

Η απόρριψη της αίτησης προσωρινής διαταγής έγινε από τον κ. Τσιμέκα, καθώς ο προεδρεύων του Γ΄ Τμήματος, αντιπρόεδρος Δημήτριος Σκαλτσούνης, δήλωσε κώλυμα.

Κώλυμα δήλωσε και ο σύμβουλος Επικρατείας Δημήτριος Μακρής, ο οποίος είχε οριστεί αρχικά εισηγητής στην κυρία αίτηση ακύρωσης που έχουν καταθέσει οι δύο ΠΑΕ. Στη θέση του κ. Μακρή ορίστηκε εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Βασίλειος Ανδρουλάκης.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να εξεταστεί από το Γ΄ Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου το αίτημα για έκδοση απόφασης αναστολής, ενώ οι κύριες αιτήσεις ακύρωσης από ΠΑΟΚ και Ξάνθη είναι προγραμματισμένο να συζητηθούν στην επταμελή, αυξημένη σύνθεση του Γ΄ Τμήματος του ΣτΕ, στις 2 Απριλίου 2020, με εισηγητή τον κ. Ανδρουλάκη.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Ιανουαρίου η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αποφάσισε την ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής για Ξάνθη και ΠΑΟΚ.

Η απόρριψη της αίτησης ΠΑΟΚ και Ξάνθης ερμηνεύεται ήδη ως πρόκριμα ότι η απόφαση της ΕΕΑ και η σύνθεσή της δεν ήταν παράνομες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...