205
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου στη Μαδρίτη | REUTERS/Sergio Perez

«Απεργούμε για το κλίμα, αλλά τίποτα δεν άλλαξε» παραδέχτηκε η Γκρέτα Τούνμπεργκ

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2019, 18:25
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου στη Μαδρίτη
|REUTERS/Sergio Perez

«Απεργούμε για το κλίμα, αλλά τίποτα δεν άλλαξε» παραδέχτηκε η Γκρέτα Τούνμπεργκ

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2019, 18:25

Ο πλανήτης «υποφέρει και πεθαίνει λόγω της κλιματικής έκτακτης ανάγκης», τόνισε από τη Μαδρίτη η Γκρέτα Τούνμπεργκ απευθύνοντας έκκληση για δράση γιατί «δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο».

Η σουηδή ακτιβίστρια, που πήρε μέρος την Παρασκευή σε πορεία για την άσκηση πίεσης στις χώρες που συνεδριάζουν στην 25η Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή (COP25), εμφανίστηκε πάντως σχετικά απαισιόδοξη.

«Πληθαίνουμε ολοένα και περισσότερο και οι φωνές μας ακούγονται όλο και περισσότερο, αλλά βέβαια αυτό δεν μεταφράζεται σε ανάληψη δράσης από τους πολιτικούς. Ελπίζω ειλικρινά η COP25 να καταλήξει σε συγκεκριμένα πράγματα», δήλωσε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με άλλους νεαρούς ακτιβιστές στην ισπανική πρωτεύουσα, όπου διεξάγεται η σύνοδος κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα.

Η Τούνμπεργκ παραδέχτηκε ακόμη ότι η δράση των πολιτών δεν αρκεί πάντα: «Κάνουμε απεργία εδώ και έναν και πλέον χρόνο και παγκοσμίως, δεν άλλαξε τίποτα, οι κυβερνώντες συνεχίζουν να αψηφούν την κλιματική κρίση», κατήγγειλε.

Και πρόσθεσε ότι «δεν είναι βιώσιμη λύση τα παιδιά να χάνουν το σχολείο» για να διαμαρτυρηθούν, «δεν θέλουμε να συνεχίσουμε, θέλουμε οι κυβερνώντες να αναλάβουν δράση».

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έφθασε την Παρασκευή σιδηροδρομικώς από τη Λισαβόνα, αφού προηγουμένως διέσχισε τον Ατλαντικό, από τη Νέα Υόρκη, με καταμαράν καθώς αποφεύγει τα αεροπλάνα με την πολύ έντονη συμβολή τους στη μόλυνση της ατμόσφαιρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...