408
Η Ιλχάν Ομαρ μιλά σε συνέντευξη Τύπου έξω από το Καπιτώλιο, καταγγέλοντας την κυβέρνηση Τραμπ για την πολιτική της κατά των μουσουλμάνων μεταναστών | REUTERS/Jim Bourg

Απειλές κατά της ζωής της Ιλχάν Ομαρ μετά το tweet του Τραμπ εναντίον της

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2019, 16:29
Η Ιλχάν Ομαρ μιλά σε συνέντευξη Τύπου έξω από το Καπιτώλιο, καταγγέλοντας την κυβέρνηση Τραμπ για την πολιτική της κατά των μουσουλμάνων μεταναστών
|REUTERS/Jim Bourg

Απειλές κατά της ζωής της Ιλχάν Ομαρ μετά το tweet του Τραμπ εναντίον της

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2019, 16:29

Πρόσθετα μέτρα ασφαλείας ζητεί για την Ιλχάν Ομαρ, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, κατηγορώντας τον Ντόναλντ Τραμπ ότι στοχοποίησε την βουλευτή των Δημοκρατικών με το tweet που ανέβασε εναντίον της την περασμένη Παρασκευή.

Η 37χρονη Ομαρ δήλωσε ότι από τότε, έχει γίνει στόχος πολλών απειλών κατά της ζωής της. «Μετά το tweet του προέδρου το απόγευμα της Παρασκευής, έχω βρεθεί αντιμέτωπη με αύξηση των άμεσων απειλών κατά της ζωής μου -πολλές από αυτές παραθέτουν, ή απαντούν, στο βίντεο του προέδρου», ανέφερε η Ομαρ.

«Τα βίαια εγκλήματα και άλλες πράξεις μίσους από πλευράς ακροδεξιών εξτρεμιστών και λευκών εθνικιστών βρίσκονται σε άνοδο σε αυτήν εδώ τη χώρα και σε όλο τον κόσμο. Δεν μπορούμε πλέον να αγνοούμε ότι ενθαρρύνονται από τον άνθρωπο που ασκεί το ανώτατο αξίωμα στη χώρα», συμπλήρωσε.

Ο Τραμπ ανέβασε την Παρασκευή ένα βίντεο που εικονίζει την Oμαρ κατά τη διάρκεια ομιλίας της για τη μεταχείριση των μουσουλμάνων μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 παρεμβάλλοντας εικόνες των Δίδυμων Πύργων να φλέγονται, πριν καταρρεύσουν. «Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ!» ήταν η λεζάντα που πρόσθεσε με κεφαλαία γράμματα.

Αλλοι Δημοκρατικοί πολιτικοί, ανάμεσά τους δύο υποψήφιοι για την προεδρία, ο Μπέρνι Σάντερς και η Ελίζαμπεθ Γουόρεν, υπερασπίστηκαν την Ομαρ και κατηγόρησαν τον Τραμπ ότι υποκινεί βία και σπέρνει το μίσος.

Την Κυριακή, η Πελόζι ζήτησε να επανεξεταστούν τα μέτρα που εφαρμόζονται για την προστασία της Ομαρ, της οικογένειάς της και του προσωπικού της.

«Τα λόγια του προέδρου ζυγίζουν έναν τόνο, και αυτή η γεμάτη μίσος, εμπρηστική ρητορική δημιουργεί αληθινό κίνδυνο», πρόσθεσε σε ανακοίνωσή της. «Ο πρόεδρος Τραμπ πρέπει να κατεβάσει αυτό το προσβλητικό και επικίνδυνο βίντεο».

Οι Δημοκρατικοί κατηγορούν τους Ρεπουμπλικάνους που καταφέρθηκαν κατά της Ομαρ, ότι δεν άκουσαν καν ολόκληρη την ομιλία της, την οποία έδωσε πριν έναν μήνα -άγνωστο γιατί την θυμήθηκαν την περασμένη εβδομάδα- σε εκδήλωση μουσουλμάνων, στην οποία αναφέρθηκε στο πόσο έχουν στοχοποιηθεί οι αμερικανοί μουσουλμάνοι μετά την 11η Σεπτεμβρίου, εξαιτίας της θρησκείας τους.

Στην ομιλία αυτή, η Ομαρ καταφέρθηκε σαφώς κατά των τρομοκρατών που επιτέθηκαν στους Δίδυμους Πύργους. Ομως, οι Ρεπουμπλικάνοι και ο Τραμπ στάθηκαν μόνο σε μία φράση της, στην οποία έλεγε «κάποιοι άνθρωποι έκαναν κάτι» και την χρησιμοποίησαν απομονωμένη από την υπόλοιπη ομιλία της για να την κατηγορήσουν ότι υποβαθμίζει τις τρομοκρατικές επιθέσεις και ότι «δεν είναι αμερικανίδα».

Το tweet του Τραμπ:

Η Ομαρ, η οικογένεια της οποίας εγκατέλειψε τη Σομαλία για να σωθεί από τον εμφύλιο πόλεμο στη χώρα όταν εκείνη ήταν οκτώ ετών, έγινε πέρυσι η μία από τις δύο πρώτες μουσουλμάνες που εξελέγησαν στο αμερικανικό Κογκρέσο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...