334
O δήμαρχος Αθηναίων (φωτογραφία αρχείου) | ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / InTimeNews

Απευθείας χρηματοδότηση των πόλεων για το Προσφυγικό ζήτησε ο Καμίνης από τις Βρυξέλες

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2018, 18:01
O δήμαρχος Αθηναίων (φωτογραφία αρχείου)
|ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / InTimeNews

Απευθείας χρηματοδότηση των πόλεων για το Προσφυγικό ζήτησε ο Καμίνης από τις Βρυξέλες

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2018, 18:01

Να χρηματοδοτούνται απευθείας οι πόλεις για τη διαχείριση του Προσφυγικού ζήτησε ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ είχε συνάντηση στις Βρυξέλλες με τον Επίτροπο αρμόδιο για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση κρίσεων, Χρήστο Στυλιανίδη.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, ο οποίος συμμετείχε στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Προϋπολογισμού, Ελέγχου του Προϋπολογισμού και Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, περιέγραψε τον ρόλο που διαδραμάτισε και συνεχίζει να διαδραματίζει, από την αρχή της προσφυγικής κρίσης, ο δήμος Αθηναίων στη διαχείριση του Προσφυγικού, με κύριους στόχους την εύρυθμη λειτουργία της πρωτεύουσας και τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Δεδομένων και των νέων προσφυγικών ροών που καταγράφονται, ο κ. Καμίνης τάχθηκε υπέρ της απ’ ευθείας χρηματοδότησης των πόλεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση στη διαχείριση του Προσφυγικού.

«Οι πόλεις που γνωρίζουν τα προβλήματα, πρέπει να έχουν ρόλο και λόγο στη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και την εφαρμογή τους», δήλωσε ο κ. Καμίνης, υπενθυμίζοντας ότι η Αθήνα ήταν η πρώτη ελληνική πόλη που διεκδίκησε πόρους από το πρόγραμμα ανθρωπιστικής βοήθειας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, με αποτέλεσμα να έχει καταφέρει να προσφέρει προσωρινή στέγη σε 4.000 άτομα, σε 300 διαμερίσματα στην πόλη.

Ο δήμαρχος Αθηναίων μίλησε για την ανάγκη να ανταποκριθεί η ΕΕ στις εξελίξεις δημιουργώντας χρηματοδοτικά εργαλεία που θα εξυπηρετούν τους στόχους των πόλεων, ενώ αναφέρθηκε και στη δημιουργία μηχανισμών Ανάμιξης Χρηματοδοτικών Εργαλείων (Financial Blending Facilities) για πόλεις και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που θα συνδυάζουν πόρους των ταμείων με δάνεια της ΕΤΕπ.

Μάλιστα, ο κ. Καμίνης τάχθηκε υπέρ της πρότασης του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για τη δημιουργία ευρωπαϊκού προγράμματος για τη χρηματοδότηση των τοπικών κοινοτήτων που υποδέχονται πρόσφυγες.

Ο δήμαρχος Αθηναίων πραγματοποίησε συνάντηση με τον Επίτροπο -αρμόδιο για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση κρίσεων- Χρήστο Στυλιανίδη, με τον οποίο συζήτησαν για τον κομβικό ρόλο των πόλεων στην αναβάθμιση του ευρωπαϊκού συστήματος πολιτικής προστασίας.

«Πάντα με ιδιαίτερη χαρά συναντώ τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη. Συζητήσαμε τον ρόλο – κλειδί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών και παρουσίασα την πρότασή μου για αναβάθμιση του ευρωπαϊκού συστήματος πολιτικής προστασίας», έγραψε ο κ. Στυλιανίδης στον λογαριασμό του στο twitter.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...